Deal News Online

undefined

Αλλάζοντας πλεύση στην τουριστική πολιτική προσέλευσης

Αλλαγή πλεύσης σε ότι αφορά την τουριστική πολιτική προσέλευσης κόσμου φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να κάνουν οι φορείς στα Χανιά της Κρήτης.

 

Το διαδίκτυο, η προσωπική επαφή του πελάτη με τον τουριστικό επιχειρηματία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον τρόπο με τον όποιο επιλέγεται πλέον ο προορισμός και το κατάλυμα για τις διακοπές, όπως μεταξύ άλλων επισημάνθηκε κατά την διάρκεια ημερίδας για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

 

Στην ημερίδα, ο ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετιγκ Δημήτρης Κούτουλας υποστήριξε πώς η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αποτελεί το πλέον... αναποτελεσματικό εργαλείο για την προβολή ενός προορισμού καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «είναι ένας κλασικός τρόπος για να πετάμε χρήματα από το παράθυρο».

 

Την ημερίδα οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων και σε αυτή ο κ. Κούτουλας υποστήριξε πώς πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις που καλλιεργούν και επιζητούν κυρίως τοπικοί άρχοντες.

 

«Είναι δυστύχημα ότι στην Ελλάδα πολλοί τοπικοί άρχοντες αντιλαμβάνονται την τουριστική προβολή ως συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις»,επεσήμανε μεταξύ άλλων λέγοντας ότι, «οι τουριστικές εκθέσεις ήταν ένα αποτελεσματικό εργαλείο πριν από αρκετές δεκαετίες. Πλέον οι τουρίστες δεν πηγαίνουν στις εκθέσεις για να αποφασίσουν πού θα πάνε.

 

Η απόφαση, ο επηρεασμός του τουρίστα για το ποιο μέρος θα επιλέξει γίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο σήμερα. Συμβουλεύεται το διαδίκτυο, συμβουλεύεται τα μέσα ενημέρωσης, παίρνει γνώμες από φίλους και γνωστούς, συνεπώς θα πρέπει να παίξουμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι της τουριστικής προβολής».

 

Ο ίδιος τόνισε ότι «στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στο να ξοδεύουμε σημαντικά κονδύλια για τουριστική προβολή, αλλά δυστυχώς με αναποτελεσματικό τρόπο. Εάν δούμε την εμπειρία από τη δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο Περιφερειών, Νομαρχιών και Δήμων τα τελευταία χρόνια, σημαντικά κονδύλια έχουν διατεθεί με πολύ αναποτελεσματικό τρόπο.

 

Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός στον τρόπο που σχεδιάζουμε την τουριστική προβολή».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικά «όπλα» για την προέλκυση τουριστών είναι πλέον η διαφήμιση και προβολή κάθε περιοχής μέσω των ΜΜΕ ,το διαδίκτυο αλλά και η ενίσχυση των επαφών με εταιρείες που εκτελούν πτήσεις τσάρτερ και εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες.


protoselida

World Business

Η βρετανική Lewis βάζει λουκέτο σε 7 καταστήματα-Στο δρόμο 1.300 εργαζόμενοι

Η βρετανική Lewis βάζει λουκέτο σε 7 καταστήματα-Στο…

Οκτώ καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis κατεβάζουν ρολά συμπεριλαμβανομένων δύο μεγάλων καταστημάτων στο...

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Τεχνολογία

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Ένα από τα δημοφιλέστερα στους νέους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει...

Υγεία & Διατροφή

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περιβάλλον

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για αύξηση ζωονόσων ασθενειών

Περισσότερες επιδημίες θα προκύψουν, εκτός κι εάν οι κυβερνήσεις λάβουν ενεργά μέτρα για να αποτρέψουν το πέρασμα άλλων ζωονόσων ασθενειών στον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.