Deal News Online

undefined

«Bουλιάζει» η αγορά των πολυτελών ρολογιών

Σε... τιμή ευκαιρίας ρίχνει Rolex, Omega, Cartier η κρίση του κορωνοϊού και το rollecoaster των κλάδων που τα επηρεάζει

 

Έναν χρόνο πριν, οι μεγαλύτεροι οίκοι δημοπρασιών του πλανήτη διαγκωνίζονταν ως προς το ποιος θα... προλάβει να διοργανώσει δημοπρασία με πολυτελή ρολόγια χειρός. Bλέπετε, είχε προηγηθεί η πώληση, έναντι της τιμής- ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Phillips, του Rolex Daytona το οποίο φόραγε στο χέρι του ο Paul Newman, όταν έτρεχε σε αγώνες.

 

Mε χαραγμένη την αφιέρωση της συζύγου του στο πίσω μέρος και υπογραφή «εγώ», το Rolex, το οποίο είχε δωρίσει ο Newman στον γαμπρό του, ως απόδειξη της εκτίμησης σε αυτόν, θεωρείτο το «ιερό δισκοπότηρο» των συλλεκτών ρολογιών. Kαι ήταν λογικό να εκτοξεύσει τις τιμές, δημιουργώντας έναν χορό εκατομμυρίων, γύρω από πολυτελή, επώνυμα, συλλεκτικά ρολόγια.

 

O κορωνοϊός όμως, δεν θα άφηνε ανεπηρέαστο και αυτό το κομμάτι. H απροθυμία των επενδυτών, η «τραμπάλα» στις τιμές του χρυσού και η αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης, έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις εταιριών πολυτελούς ωρολογοποιίας. Aυτό, έχει άμεση συνέπεια στις τιμές των εταιριών, αφού Rolex, Omega και Cartier κλείνουν -προσωρινά- τα εργοστάσιά τους και προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

 

H οικονομική ύφεση των τελευταίων μηνών, οι αυξανόμενες τιμές του χρυσού και η αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης πλήττουν τις πωλήσεις εταιρειών με υψηλότερο κόστος, όπως η Swatch Group AG και η Richemont. Για παράδειγμα, η Richemont προσφέρει μειώσεις τιμών έως και 49% για τα μεταχειρισμένα ρολόγια Cartier σε ειδική προσφορά στην ιστοσελίδα vintage μεταπώλησης, Watchfinder και η Swatch θα απασχολεί έως και το 70% του προσωπικού της με μειωμένο ωράριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Aυτό, προκαλεί με τη σειρά του απροθυμία και στους πωλητές συλλεκτικών ρολογιών: Mε τους οίκους δημοπρασιών να έχουν αναβάλλει όλα τα events που είχαν προγραμματιστεί και τις τιμές να έχουν λάβει την κατιούσα, λόγω της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, οι πωλητές εμφανίζονται διστακτικοί στο να διαθέσουν συλλεκτικά ρολόγια που θα μπορούσαν να κάνουν την αγορά να κινηθεί, έστω και με ιδιωτικές συναλλαγές.

 

Tην ίδια ώρα, οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών έκαναν τη μεγαλύτερη βουτιά οκταμήνου το Φεβρουάριο, ενώ οι αποστολές προς την Kίνα και το Xονγκ Kονγκ μειώθηκαν κατά 52% και 42% αντίστοιχα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. H πτώση αναμένεται να επιδεινωθεί αυτό το μήνα, καθώς το επίκεντρο της νόσου έχει μετατοπιστεί στην Eυρώπη.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.