Deal News Online

undefined

Μίχαλος: Οι τράπεζες θα πρέπει να υλοποιήσουν πλήρως τις κυβερνητικές αποφάσεις

"Θετική" χαρακτήρισε την επέκταση των μέτρων που εξήγγειλαν σήμερα το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδ. Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτσης, σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

 

Ενώ, επισήμανε πως "ένα μεγάλο ζητούμενο για την υλοποίηση των θετικών μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι η συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι τράπεζες θα πρέπει να υλοποιήσουν πλήρως τις κυβερνητικές αποφάσεις και να ελεγχθούν από τους αρμόδιους φορείς κατά πόσον πραγματικά διευκολύνουν την πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Άλλωστε, οι τράπεζες επί της ουσίας δεν επηρεάζονται από τη σημερινή κρίση, ενώ κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών ανακεφαλαιοποιήθηκαν πλήρως".

 

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι "Το μεγάλο ζητούμενο είναι, πέραν των γενικών αυτών μέτρων, η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα και στις αναγκαίες εξειδικεύσεις που αφορούν κλάδους ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, όπως για παράδειγμα, ο τουριστικός κλάδος, ο οποίος συνεισφέρει σχεδόν 30% στη δημιουργία του ΑΕΠ και πάνω από 15% στην απασχόληση, αποτελώντας βασικό μοχλό στην καταπολέμηση της ανεργίας.

 

Τα επιμελητήρια, επιτελώντας τον θεσμικό τους ρόλο ως συμβούλου της Πολιτείας, ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται προτάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού αλλά και σε άλλους κλάδους που η συμβολή τους στο ΑΕΠ είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της χώρας".

 

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να τονίσουμε την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη δημιουργία χρηματοδοτικού σχήματος "επιστρεπτέας προκαταβολής" για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που προβλέπει τη διάθεση ενός δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις από το κράτος. Η υλοποίηση όχι μόνο θα πρέπει να είναι άμεση αλλά και να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ποσά που προβλέπονται να κατευθυνθούν στο σύνολό τους προς την αγορά και βέβαια στις επιχειρήσεις που τα έχουν ανάγκη.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς έχουν ληφθεί έως αυτή τη στιγμή μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων, που είτε έχουν απολυθεί είτε έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους, μιας και πρώτιστο καθήκον είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

 

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, τα μέχρι τώρα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται ένας εμπεριστατωμένος και εξειδικευμένος σχεδιασμός για την μετά την κρίση περίοδο, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αυτή διαρκέσει επί μακρόν, οδηγώντας την οικονομία σε βαθειά ύφεση".


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.