Δραματική έλλειψη προσωπικού στα μουσεία της χώρας

Aδυναμία να ανταποκριθούν στο ωράριο δηλώνουν οι υπάλληλοι των μουσείων της χώρας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απουσίας προσλήψεων. Μένουν ανοιχτά μόνο μέχρι το μεσημέρι. Έκθετη η χώρα στους τουρίστες.

 

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα μεγάλα μουσεία της χώρας αφού οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις καθιστούν δραματική την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα κανείς να μη μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή" τα μουσεία της Αθήνας θα λειτουργούν μέχρι τις 31 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού φύλαξης, αλλά και τις μειωμένες δυνατότητες προσλήψεων.

 

Έτσι όσοι θελήσουν να περάσουν το απόγευμά τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή σε κάποιο άλλο Μουσείο θα πρέπει να το ξεχάσουν γιατί θα βρουν τη πόρτα ερμητικά κλειστή.

 

"Aν αυτή τη στιγμή μας καλούσαν να κάνουμε το θερινό ωράριο -από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ- θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε", σημειώνει στην εφημερίδα υπάλληλος σε μουσείο της Αθήνας, τονίζοντας ότι πέρυσι το θερινό ωράριο καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα.

 

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει όταν τεθεί σε ισχύ το θερινό ωράριο αφού πολλά δημόσια μουσεία δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό.

 

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που έχει φέρει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους των κρατικών μουσείων και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα με ιστορία στο πολιτισμό όπως η Ελλάδα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.