Δραματική έλλειψη προσωπικού στα μουσεία της χώρας

Aδυναμία να ανταποκριθούν στο ωράριο δηλώνουν οι υπάλληλοι των μουσείων της χώρας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απουσίας προσλήψεων. Μένουν ανοιχτά μόνο μέχρι το μεσημέρι. Έκθετη η χώρα στους τουρίστες.

 

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα μεγάλα μουσεία της χώρας αφού οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις καθιστούν δραματική την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα κανείς να μη μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή" τα μουσεία της Αθήνας θα λειτουργούν μέχρι τις 31 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού φύλαξης, αλλά και τις μειωμένες δυνατότητες προσλήψεων.

 

Έτσι όσοι θελήσουν να περάσουν το απόγευμά τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή σε κάποιο άλλο Μουσείο θα πρέπει να το ξεχάσουν γιατί θα βρουν τη πόρτα ερμητικά κλειστή.

 

"Aν αυτή τη στιγμή μας καλούσαν να κάνουμε το θερινό ωράριο -από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ- θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε", σημειώνει στην εφημερίδα υπάλληλος σε μουσείο της Αθήνας, τονίζοντας ότι πέρυσι το θερινό ωράριο καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα.

 

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει όταν τεθεί σε ισχύ το θερινό ωράριο αφού πολλά δημόσια μουσεία δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό.

 

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που έχει φέρει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους των κρατικών μουσείων και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα με ιστορία στο πολιτισμό όπως η Ελλάδα.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.