Deal News Online

undefined

Tesla: Μείωση μισθών στις ΗΠΑ

Μείωση στους μισθούς έως και 30% από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η Tesla, στην προσπάθειά της να επιτύχει μείωση στα κόστη της, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει την εταιρεία του Έλον Μασκ σε αναστολή μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της.

 

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το Bloomberg, οι μειώσεις στις ΗΠΑ είναι κλιμακωτές και προβλέπουν μείωση κατά 30% σε εκείνους που κατέχουν θέση αντιπροέδρου και άνω, 20% μείωση για τους διευθυντές και 10% μείωση για τους υπόλοιπους. Ανάλογες θα είναι και οι μειώσεις για τους εργαζόμενους εκτός των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και δεν δεν εργάζονται σε θέσεις κρίσιμης σημασίας για την εταιρεία θα τεθούν σε καθεστώς αδείας άνευ αποδοχών, διατηρώντας όμως τα οφέλη της υγειονομικής περίθαλψης.

 

Με τις κινήσεις αυτές η Tesla προστίθεται στον αυξανόμενο κατάλογο των εταιρειών που μειώνουν το κόστος εργασίας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Η Tesla όδευε στην αύξηση της παραγωγής του crossover Model Y, στην ενίσχυση της παραγωγής στο νέο της εργοστάσιο της στη Σαγκάη και στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στα περίχωρα του Βερολίνου όταν εκδηλώθηκε το ξέσπασμα της επιδημίας.

 

«Αυτή είναι μια κοινή θυσία σε όλη την εταιρεία που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε η Tesla στο σημείωμα, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

 

Σχέδιο επαναλειτουργίας

 

Η Tesla συμφώνησε να διακόψει την παραγωγή της στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, κατόπιν των συστάσεων των αρχών και εκτιμά ότι θα επαναλειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με το σημείωμα.

 

Ακόμα όμως και μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεών της, η Tesla θα χρειαστεί πιθανότα περίπου δύο εβδομάδες για επανέλθει η παραγωγή της σε κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της Credit Suisse. Η εταιρεία είχε περίπου 30.000 αυτοκίνητα στην καταγραφή εμπορευμάτων της του τέλους του πρώτου τριμήνου, τα οποία θεωρούνται αρκετά για να καλύψουν την εξασθενημένη ζήτηση.

 

Η Tesla απασχολεί περίπου 56.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με πρόσφατο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλη την εταιρεία. Το μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla στις ΗΠΑ βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνια, όπου οι ισχύουσες οδηγίες για αποφυγή μετακινήσεων και παραμονή στο σπίτι διαρκούν έως τις 3 Μαΐου.

 

Οι αναπροσαρμογές μισθών και οι παροχές μετοχών θα τεθούν σε αναμονή, σύμφωνα με το υπόμνημα. Οι περικοπές των αμοιβών αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ενώ σε εκείνους που θα δοθούν άδειες άνευ αποδοχών πιθανότατα θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους στις 4 Μαΐου.

 

Νεβάδα, Σαγκάη

 

Στο εργοστάσιο της στην Νεβάδα, η Tesla έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 75%, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτείας. Η εγκατάσταση παράγει μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες σε συνεργασία με την Panasonic Corp.

 

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, εν τω μεταξύ, επανάκαμψε μετά την αναστολή λειτουργίας του λόγω του ιού πολύ πιο γρήγορα από άλλες εταιρείες στη βιομηχανία με τη βοήθεια των τοπικών αρχών. Μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του το εργοστάσιο ξεπέρασε την παραγωγική δυνατότητα που είχε σημειώσει πριν το κλείσιμο, φθάνοντας σε εβδομαδιαία παραγωγή 3.000 αυτοκινήτων, σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας.

 

Η Tesla σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει την παραγωγή της στην Κίνα, εισάγοντας ένα sedan Model 3 με μεγαλύτερη εμβέλεια αυτονομίας που κατασκευάζεται τοπικά και αναμένεται να εισαχθεί στην αγορά άμεσα σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

 

Οι μετοχές της Tesla καταγράφουν αύξηση κατά 30% στο έτος παρά τη σημαντική μείωση που έχουν υποστεί από τα υψηλά των $ 917,42 στα μέσα Φεβρουαρίου.


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.