Ενισχύεται το ευρώ

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.4528 δολάρια από το επίπεδο των 1.4475 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4467 δολάρια.

 

Η διαβεβαίωση του προέδρου της Fed Ben Bernanke ότι η ανάπτυξη δεν διακινδυνεύει αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών στρέφοντάς τους σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Θετικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ήταν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία η καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Ευνοϊκή για το ευρώ ήταν και η σημερινή διαβεβαίωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί μη πληθωριστικού κινδύνου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είχε εμφανιστεί πιο απαισιόδοξος διαβλέποντας πληθωριστική απειλή.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 15,00% από 15,58% με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,20% από 17,48% έναντι 2,20% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειας δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,08%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,90%, στο εξάμηνο στο 1,74%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,54% από 1,53% και ο μήνας παρέμεινε στο επίπεδο του 1,34%.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.