Ενισχύεται το ευρώ

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.4528 δολάρια από το επίπεδο των 1.4475 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4467 δολάρια.

 

Η διαβεβαίωση του προέδρου της Fed Ben Bernanke ότι η ανάπτυξη δεν διακινδυνεύει αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών στρέφοντάς τους σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Θετικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ήταν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία η καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Ευνοϊκή για το ευρώ ήταν και η σημερινή διαβεβαίωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί μη πληθωριστικού κινδύνου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είχε εμφανιστεί πιο απαισιόδοξος διαβλέποντας πληθωριστική απειλή.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 15,00% από 15,58% με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,20% από 17,48% έναντι 2,20% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειας δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,08%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,90%, στο εξάμηνο στο 1,74%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,54% από 1,53% και ο μήνας παρέμεινε στο επίπεδο του 1,34%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.