Deal News Online

undefined

Σταϊκούρας: Στροφή στη στήριξη της επιχειρηματικότητας τον Μάιο Προτεινόμενο

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

 

Το νέο μοντέλο στήριξης της επιχειρηματικότητας παρουσίασε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Εξήγησε πως θα γίνει η στροφή προς την στήριξη της επιχειρηματικότητας με τη  λήψη των 800 ευρώ σε όσους δικαιούχους παραμείνουν σε αναστολή. Για εταιρείες που ζητούν πίσω τους εργαζόμενούς τους η έμφαση θα δίδεται  πλέον σε δάνεια και σε άλλα εργαλεία χρηματοδοτικής στήριξης.

 

Επίσης έκανε σαφή την ανάγκη για την άμεση υλοποίηση του πακέτου των 540 δισ. ευρώ της ΕΕ που αποφασίστηκαν στις 7/4 και ειδικά των 1,5 δισ. ευρώ που περιμένει η Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση απασχόλησης.

 

Επίσης είπε πως έως την προσεχή Παρασκευή θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της 1ης κατοικίας. "Οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έχουν τα χαρακτηριστικά υπευθυνότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης" είπε.

 

Προανήγγειλε πως εντός των επόμενων 1-2 εβδομάδων  θα γίνει η διανομή του 1 δισ. ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ανέφερε πάντως πως κάποιες από τις 138.000 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτημα φάνηκε πως έχουν αύξηση τζίρου φέτος.

 

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο νέας εξόδου στις αγορές με 10ετές, αλλά χωρίς να υπάρχει όπως είπε χαρακτηριστικά "πρεμούρα". Για το αν θα υπάρξει νέα έκδοση δεκαετούς απάντησε ότι η χώρα θέλει να έχει γενικώς επαφή με τις αγορές και το κάνει γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Εξήγησε πως πρέπει να φαίνεται ότι βγαίνει με καλούς όρους  στις αγορές πρόσφατα βγήκαμε με ικανοποιητικούς χώρους για το 7ετές. " Άρα θέλω να σας πω ότι είμαστε προσεκτικοί μεθοδικοί, θα υπάρξει αυτή η επαφή όταν είναι" είπε διευκρινίζοντας πως δεν θέλω να περάσει η εικόνα "ότι υπάρχει και η πρεμούρα να βγούμε στις αγορές".

 

Επανέλαβε την πρόθεση για ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ταμεία όταν τελειώσει η κρίση και οι αναστολές. Είπε πως "θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τους ταμειακούς και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς γιατί "αντιλαμβάνεστε όμως από του χρόνου θα αρχίσουν σε όλη την Ευρώπη να βλέπουν πως θα μαζεύουν τα ελλείμματα τα οποία διογκώνονται".

 

Η θέση για τη ΣΚ

 

Ο ΥΠΟΙΚ παρουσίασε τη θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής. Η Ελλάδα ζητά τη δημιουργία ενός ταμείου ανάπτυξης επιπροσθέτως του Μεσοπρόθεσμου Προϋπολογισμού, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι ζητείται επίσης να δίνει έμφαση στις επιδοτήσεις και όχι σε δάνεια γιατί οι χώρες του Νότου έχουν ήδη υψηλό χρέος. Άρα, σε ένα εξωγενές πρόβλημα κινδυνεύει να δημιουργηθεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων "και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε" ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Εξήγησε πως όσα έχουν ήδη αποφασισθεί δεν αρκούν για να φτάσει η ευρωπαϊκή οικονομία εκεί που ήταν το Φεβρουάριο του 2020. "Για αυτό είναι και πολύ σημαντικό να λειτουργήσει το ταμείο ανάκαμψης το συντομότερο δυνατό για να καλύψει την περίοδο επανόδου της οικονομίας εκεί που ήταν πριν την κρίση".

 

Τα 540 δισ. ευρώ

 

Εξήγησε πως η συζήτηση αυτή αφορά στην επόμενη μέρα αλλά υπάρχει και μία άλλη συζήτηση για το τι γίνεται σήμερα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

 

Προτεραιότητα της Ευρώπης – είπε – πρέπει να είναι τα 540 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Μεταξύ των οποίων το πρόγραμμά SURE που είναι πολύ χρήσιμο για την απασχόληση. "Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί πρέπει να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό" είπε.

 

Αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στην απόφαση να δοθούν καινούργια δάνεια σε επιχειρήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος. "Επίσης είναι κάτι που θα θέλαμε να τρέξει πολύ γρήγορα γιατί μπορεί να υπάρχουν ανάγκες στις επιχειρήσεις πέρα και πάνω από αυτά που ήδη υλοποιούνται" είπε.


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.