Deal News Online

undefined

Φώφη Γεννηματά: 40% 6μηνη επιδότηση του μισθού εργαζομένων Προτεινόμενο

Ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, με 40% επιδότηση του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες προτείνει ανάμεσα σε άλλα το πλαίσιο προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και των επιχειρήσεων του Κίνηματος Αλλαγής όπως το ανέπτυξε η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματα μιλώντας το πρωί στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

 

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, «χρειάζεται άμεσα ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, με 40% επιδότηση του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες. Για τις κλειστές επιχειρήσεις για το 100% των υπαλλήλων τους και για τις υπόλοιπες για όσους εργαζόμενους έθεσαν σε αναστολή. Τα στοιχεία υπάρχουν στο ΕΡΓΑΝΗ, άρα μπορούν πολύ γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με διαφάνεια να προσδιορισθούν ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

 

Επιπλέον για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία πρέπει να επιδοτηθεί (για τρεις μήνες), ο μισθός των εργαζομένων τους για να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

 

Πού θα βρεθούν τα κονδύλια

 

Όσον αφορά το από πού θα βρεθούν τα χρήματα για ένα τέτοιο μέτρο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι αφορά περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και το συνολικό ύψος επιδότησης έχει κόστος 2 δισ. ευρώ τα οποία μπορούν να προέλθουν από το πρόγραμμα SURE που εγκρίθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπου αντιστοιχεί στην Ελλάδα ποσό μεταξύ 1 έως και 1,5 δισ. Ευρώ, και για τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν αδιάθετα 600 εκατ. από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

«Υπάρχουν λοιπόν χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα μας», είπε η κ. Γεννηματά.

 

Τι προτείνει για την προκαταβολή φόρου

 

Επίσης παρατήρησε ότι είναι αδιανόητο να ζητά η κυβέρνηση να δίνουν προκαταβολή φόρου για το 2020 με τα δεδομένα του 2019 και πρότεινε οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή έχουν πληγεί από την κρίση, να έχουν μηδενική προκαταβολή φόρου και όσες λειτουργούν να έχουν στο 50%.

 

«Αυτό το μέτρο δεν έχει κόστος γιατί στο τέλος θα γίνει εκκαθάριση με βάση τα πραγματικά τους έσοδα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι επιβάλλεται ανάλογη ρύθμιση για τους αγρότες.

 

Παράταση στην προστασία της α' κατοικίας

 

Ζήτησε άμεσα να δοθεί παράταση στην προστασία της α' κατοικίας, όπως έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής με σχετική τροπολογία στη Βουλή εξηγώντας πώς «επειδή δεν θέλουμε να κρύβονται πίσω από τους αδύναμους και από αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν οι συνειδητοί κακοπληρωτές, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία για τη συνολική αντιμετώπιση του κρίσιμου θέματος. Με επιστολή μου στον πρόεδρο της Βουλής ζητήσαμε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής και εκεί να συνθέσουμε μια πρόταση ευρείας πολιτικής στήριξης και κοινωνική αποδοχής, δίκαιη και βιώσιμη».

 

Τόνισε δε: «Αν καταλήξει η επιτροπή σε μία κοινά αποδεκτή λύση, θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους εταίρους μας. Αφού δεν ισχύει βέβαια, αυτό που μας λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δήθεν μας έβγαλε από τα μνημόνια. Γιατί και στο συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται η έγκριση των εταίρων και δεν μπορούμε μόνοι μας να προχωρήσουμε σε δικές μας εθνικές πολιτικές».

 

Μία bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

 

Για τα "κόκκινα" δάνεια και τις τράπεζες υπογράμμισε ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει μια bad bank συνολικά για τα «κόκκινα» δάνεια. «Έπεσαν τότε να μας φάνε γιατί είμαστε -λέγανε- λαϊκιστές και ότι αυτά είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις. Πρόσφατα η ίδια πρόταση διατυπώθηκε δημόσια από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συζητείται δε ευρέως και στα ευρωπαϊκά όργανα και κερδίζει συνεχώς έδαφος», υποστήριξε.


protoselida

Αθλητικά

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020 επιστρέφει

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020…

Στο επίκεντρο του δρομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τo Skyros Run 2020 που διοργανώνεται από τον Δημο...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Υγεία & Διατροφή

IΣΑ: Καμπανάκι για αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

IΣΑ: Καμπανάκι για αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.