Ναυτιλία

Νέα deals για την Top Ships

Έντονη κινητικότητα συνεχίζει να επιδεικνύει η, εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή Top Ships Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη. Η ναυτιλιακή συνεχίζει την ανάπτυξη του στόλου της -ο οποίος αποτελείται από τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονα, οικολογικά πλοία- προσθέτοντας δύο τάνκερ MR στην κοινοπραξία την οποία έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια με την ελβετική Gunvor.

 

Η κοινοπραξία των δύο ναυτιλιακών εξαγόρασε τα τάνκερ M/T Eco Yosemite Park και M/T Eco Joshua Park, χωρητικότητας 50.000-dwt, τα οποία είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Με τη VesselValue να εκτιμά την αξία έκαστου πλοίου για 38 εκατομμύρια δολάρια, η τιμή πώλησής τους έφτασε τα 27 εκατ. δολάρια για το κάθενα.


 

Τα δύο τάνκερ, είναι υπερσύγχρονα, καθώς κατασκευάστηκαν το Μάρτιο του 2020 στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας και ανήκαν σε εταιρία συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη. Μετά τη μεταβίβαση, σύμφωνα με την Top Ships, τα πλοία θα ανήκουν στην κοινοπραξία που δημιούργησαν η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή και η θυγατρική της Gunvor Group, Just-C Limited, στην οποία συμμετέχουν με μερίδιο 50% έκαστη. Τα δεξαμενόπλοια είναι ναυλωμένα στην Clearlake Shipping Pte Ltd, θυγατρική της Gunvor.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή