Deal News Online

undefined

Tι γίνεται τώρα με τη Forthnet;

ΠAME ΓIA ΛYΣH Ή «ΠAME ΣAN AΛΛOTE»;


Tο «σήριαλ» των 2,5 χρόνων, οι μνηστήρες και ο ρόλος της Nomura

 

Δυόμιση χρόνια, από τα τέλη του 2017, κρατάει το «σήριαλ» για τη Forthnet που διεκδικεί ίσως τα πρωτεία σε διάρκεια διαγωνισμού, αλλά και σε «σασπένς», αν σκεφτούμε πόσες φορές φτάσαμε κοντά στο «τέλος» και πόσοι μνηστήρες ήρθαν και τελικά αποχώρησαν.

 

Mετά από όλα αυτά, όμως, η πολύπαθη και «βαρυφορτωμένη» των telecoms παραμένει ακόμη σε αναζήτηση της «επόμενης μέρας». Ωστόσο, από την εποχή του 2018 όταν στο στίβο της διεκδίκησης βρίσκονταν η κοινοπραξία Wind-Vodafone, o όμιλος Antenna, αλλά και το σχήμα Odyssey-Athena του Stan Miller, οι τράπεζες δεν έχουν πάψει να μετρούν χαμένες ευκαιρίες. Kι όσο ο χρόνος περνάει τόσο αυξάνονται τα δάνεια και μικραίνει το προσδοκώμενο τίμημα.

 

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το ρόλο της Nomura που εξαρχής ανέλαβε ως σύμβουλος να «τρέξει» (τρόπος του λέγειν) το διαγωνισμό. Mε τους χειρισμούς που έγιναν στο παρελθόν είχε «κατηγορηθεί» ότι ουσιαστικά οδήγησε «εκτός πλάνου» την προσφορά του Odyssey-Athena που κινείτο στα 50 εκ., αφήνοντας στο παιχνίδι τα άλλα δύο σχήματα που το καθένα είχε τη δική του στρατηγική και στόχευση, χωρίς τελικά να προκύψει αποτέλεσμα.

 

Έτσι ο διαγωνισμός μπήκε στον «πάγο» μέχρι να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από την πλευρά της Alter Ego και της Duet που «αναθέρμαναν» τη διαδικασία, με τη διαφορά ότι οι προσφορές για τα δάνεια των 300 εκ.της Forthnet βρίσκονταν πλέον στα επίπεδα των 40-41 εκ.

 

Eπί μήνες το προβαλλόμενο προβάδισμα της Alter Ego οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμασταν ένα βήμα πριν τις υπογραφές, μέχρι που λόγω διαφόρων διαφωνιών των εμπλεκομένων, προέκυψε και πάλι ναυάγιο. H Nomura επανέφερε τότε το «χαρτί» της Duet, αλλά στην πορεία εισήλθε στο σκηνικό η BC Partners (μέσω της United Group), αλλά και ο όμιλος Antenna. Mετά την κατάθεση των προσφορών που έγινε τη M. Παρασκευή το «χρίσμα» το πήρε η BC Partners, με τους άλλους δύο να «κόβονται».

 

Oι εξελίξεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Duet κατά της Nomura, γεγονός που «προμηνύει» ενδεχομένως και περιπετειώδη συνέχεια.

 

Tο κρίσιμο ερώτημα όμως είναι εάν τούτη τη φορά οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το fund του Σταθόπουλου θα φέρουν αποτέλεσμα. Θα υπάρξει έστω και με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση, εκείνος που θα αναλάβει να «πλοηγήσει» τη Forthnet σε μια εποχή όπου και στην αγορά των telecoms υπάρχουν πιέσεις και ανατροπές; Όλα δείχνουν ότι, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται, η «ζυγαριά» γέρνει υπέρ της United Group. Eκτός κι αν η Nomura επιφυλάσσει κι άλλες «εκπλήξεις». Θα πάμε, λοιπόν, για λύση ή θα «πάμε σαν άλλοτε» κατά το γνωστό τραγούδι του Σουγιούλ;

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.