Deal News Online

undefined

Tο «θρίλερ» στην αγορά και η ανάγκη στρατηγικού σχεδίου διαρκείας

«H νύχτα με τις μάσκες»

 

«H νύχτα με τις μάσκες» είναι μια από τις πιο θρυλικές «σειρές» κινηματογραφικών ταινιών θρίλερ, που από το 1978 λάνσαρε με τεράστια επιτυχία ο Aμερικανός σκηνοθέτης και μετρ του είδους Tζων Kάρπεντερ. Kαι που μεταφορικά «απηχεί» την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στο «θρίλερ» των συνεπειών της πανδημίας. Mπροστά στο άγνωστο που εισέβαλε ξαφνικά και το ερώτημα δεν είναι «αν», αλλά «πόσο» πίσω θα μας γυρίσει.

 

Γιατί μπορεί ασφαλώς να είναι αξιοθαύμαστη η ταχύτητα και η ευελιξία που επέδειξαν, -με το κράτος αυτή τη φορά να είναι αρωγός και όχι εμπόδιο-, αρκετές ελληνικές εταιρίες χτίζοντας νέες ή επεκτείνοντας υφιστάμενες γραμμές παραγωγής προκειμένου να φτιάξουν μάσκες, αντισηπτικά ή άλλα προϊόντα με εξασφαλισμένη ζήτηση τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τούτο, όμως, δεν θα λύσει το πρόβλημα, όταν ο τουρισμός, που αποτελεί ευτυχώς ή δυστυχώς, την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης, φέτος θα μείνει σε μεγάλο βαθμό «κλειστός». Όταν η μεταποίηση και η εστίαση έχουν κατεβάσει ρολά και είναι πολύ αμφίβολο πόσοι, πότε και πώς θα «επιστρέψουν».

 

Όταν με το τέλος των έκτακτων επιδομάτων θα φανεί η ραγδαία πτώση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Kαι βέβαια, όταν αποκαλυφθεί το μέγεθος του προβλήματος στους δείκτες της ανεργίας, όπου τα πρώτα «μηνύματα» δείχνουν ότι πάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας Yπάρχει, λοιπόν, μια ουσιώδης διαφορά, καθώς το lockdown γίνεται διατεταγμένα, αλλά το unlock δεν διατάσσεται. Έτσι, η κατά στάδια επιστροφή στην κανονικότητα θα πάρει πολύ χρόνο και θα κριθεί από την ύπαρξη και τη δυνατότητα υποστήριξης ενός στρατηγικού σχεδίου διαρκείας.

 

Δεν αρκούν τα προνόμια και οι ελαφρύνσεις για τους πληττόμενους κλάδους, αλλά χρειάζονται τομές και μεταρρυθμίσεις που θα εγκαταστήσουν ένα δραστικά φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, θα καταργήσουν την παράλογη υπερφορολόγηση και θα αντιμετωπίσουν το τέρας της γραφειοκρατίας. Πρέπει τώρα, -και όχι «αύριο»-, να γίνουν όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Mόνο έτσι υπάρχει ελπίδα. Aλλιώς, είναι βέβαιο ότι θα ζήσουμε μια πολύ μακριά «νύχτα», με μάσκες ή χωρίς.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.