Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους προμηθευτές

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του Υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, για το χρέος των 300 εκατομμυρίων ευρώ και ενδεχομένως η διαφωνία να λυθεί στα δικαστήρια.

 

Οι προμηθευτές αρνούνται την έκπτωση σε ποσοστό 20%, για μέρος των οφειλών του 2010, που τους έχει ζητήσει ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Το Υπουργείο θα εξοφλήσει το χρέος των 1,150 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, έως τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά για το υπόλοιπο χρέος των 300 εκατ. ευρώ για το οποίο έχει ζητηθεί η έκπτωση και το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνάντησης των προμηθευτών με τον υπουργό Υγείας, δεν βρέθηκε σημείο επαφής.

 

Αν εξασφαλίσουμε 250 εκατ. ευρώ από την περιστολή των δαπανών και την έγκαιρη εξόφληση των νέων προμηθειών, ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξουμε το σύστημα προμηθειών, δήλωσε ο υπουργός κατά τη συνάντηση με τους προμηθευτές, αναφέροντας ότι "αν δεν γίνει έκπτωση τότε δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε".

 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συμφωνήθηκε η εξόφληση των προμηθευτών να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, εντός 45 ημερών από την ημέρα που παραδίδουν τα υλικά.

 

Στο μεταξύ, αύριο, ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς ιατρούς για τα απογευματινά ιατρεία και με τους φαρμακοποιούς για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

 

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Έκπτωση ζητά ο υπ. Υγείας από τους προμηθευτές


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.