Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους προμηθευτές

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του Υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, για το χρέος των 300 εκατομμυρίων ευρώ και ενδεχομένως η διαφωνία να λυθεί στα δικαστήρια.

 

Οι προμηθευτές αρνούνται την έκπτωση σε ποσοστό 20%, για μέρος των οφειλών του 2010, που τους έχει ζητήσει ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Το Υπουργείο θα εξοφλήσει το χρέος των 1,150 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, έως τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά για το υπόλοιπο χρέος των 300 εκατ. ευρώ για το οποίο έχει ζητηθεί η έκπτωση και το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνάντησης των προμηθευτών με τον υπουργό Υγείας, δεν βρέθηκε σημείο επαφής.

 

Αν εξασφαλίσουμε 250 εκατ. ευρώ από την περιστολή των δαπανών και την έγκαιρη εξόφληση των νέων προμηθειών, ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξουμε το σύστημα προμηθειών, δήλωσε ο υπουργός κατά τη συνάντηση με τους προμηθευτές, αναφέροντας ότι "αν δεν γίνει έκπτωση τότε δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε".

 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συμφωνήθηκε η εξόφληση των προμηθευτών να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, εντός 45 ημερών από την ημέρα που παραδίδουν τα υλικά.

 

Στο μεταξύ, αύριο, ο υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς ιατρούς για τα απογευματινά ιατρεία και με τους φαρμακοποιούς για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

 

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Έκπτωση ζητά ο υπ. Υγείας από τους προμηθευτές


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.