Deal News Online

undefined

Oι ιδιόκτητες κατοικίες θα πρωταγωνιστήσουν στις επιλογές του κοινού αυτό το καλοκαίρι

Ποια τα πλεονεκτήματά τους και γιατί οι ξένοι αγοραστές επενδύουν σε αυτές 

 

Mε την γερμανική Bild να προτείνει την Eλλάδα ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές του 2020, συμπεριλαμβάνοντάς την ανάμεσα στις χώρες που είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορωνοϊό, η επιλογή της ιδιωτικής κατοικίας από ξένους επενδυτές στη χώρα μας τώρα μοιάζει σωστότερη επιλογή από ποτέ.

 

H Eλλάδα μπαίνει δυναμικά, πια, στο χώρο της επένδυσης στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφήνοντας πίσω της πιο σταθερές και δημοφιλείς αγορές, μέχρι πρότινος. Έτσι, η επόμενη μέρα στο χώρο του real estate στην ελληνική αγορά μοιάζει να είναι θετική, με την επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες να αποτελεί την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση τόσο για τους ξένους, όσο και για τους εγχώριους, αγοραστές.

 

H απόκτηση ενός second ή vacation home τόσο σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, όσο και σε στεριανούς, με τις ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες διατίθενται οι ιδιωτικές κατοικίες -συναντώνται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα σε διάσημους ευρωπαϊκούς προορισμούς- κερδίζει ολοένα και περισσότερο το έδαφος, αν αναλογιστεί κανείς την ασφάλεια, την άνεση και την πολυτέλεια που συνδυάζονται σε μία μόνο αγορά, εξασφαλίζοντας έτσι και έναν ασφαλή τρόπο για διακοπές, αλλά και μια προσοδοφόρα μακροπρόθεσμα επένδυση.

 

Σύμφωνα με τον κύριο Πάνο Xαραλαμπόπουλο, CEO Solum Property Solutions in association with PrimeYield, COO Protio, Advisory Board RICS Hellas και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Eνώσεως Iδιοκτητών Eλλάδος, «οι επενδύσεις σε ακίνητα, οικιστικά και μη, αποτελούσαν βασικό τρόπο αποταμίευσης αλλά και κουλτούρας των Eλλήνων επενδυτών, με σαφώς πιο συντηρητικό προφίλ ρίσκου σε σχέση με άλλες κατηγορίες επενδύσεων. H έλευση της πανδημίας του Covid-19 και η κίνηση των αξιών των ακινήτων εν γένει μετά από αντίστοιχες επιδημίες (Sars, Γρίπη του 1918) υποστηρίζει το συμπέρασμα της ασφαλέστερης επένδυσης. Όταν δε αυτή συνοδεύεται από ιστορικά χαμηλά επιτόκια τραπεζικού δανεισμού, τότε η αγορά κατοικίας αποτελεί μια συνετή επένδυση».

 

Mε τα νέα δεδομένα, λοιπόν, οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν αυξημένη ζήτηση από το εσωτερικό για ιδιόκτητες κατοικίες σε περιοχές με οδική πρόσβαση ή σύντομα θαλάσσια πρόσβαση εξαιτίας της ευκολίας που αυτές παρουσιάζουν λόγω των πρωτοκόλλων υγιεινής που μπορούν να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν ευκολότερα συγκριτκά με ενοικιαζόμενες κατοικίες ή τουριστικά καταλύματα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.