Deal News Online

undefined

Στα 28 εκατ. τα κέρδη προ φόρων της Premier Capital

Η Premier Capital plc, Developmental Licensee της McDonald's σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους €28 εκατομμυρίων για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έναντι των €23 εκατομμυρίων για τη χρονιά 2018.

 

Το 2019, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,2% και πραγματοποίησε έσοδα της τάξης των €341 εκατομμυρίων. Χάρη σε μια ομάδα άνω των 8.800 ανθρώπων σε 156 εστιατόρια στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 131 εκατομμύρια πελάτες πέρσι, 11 εκατομμύρια περισσότερους από το 2018, θέτοντας ξανά νέα υψηλά ρεκόρ επισκεπτών για τον όμιλο.

 

Όλες οι αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση και επιτάχυνση πωλήσεων, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 23,4% σε σχέση με το 2018, και ακολουθούν η Ρουμανία (18,7%), η Λετονία (12,2%), η Λιθουανία (10,1%), η Εσθονία (8,2%) και η Μάλτα (7,6%). Μέσα στη περσινή χρονιά, η Premier Capital άνοιξε 12 νέα εστιατόρια, συγκεκριμένα 7 στη Ρουμανία, 1 στη Λιθουανία, 1 στη Λετονία και 3 στην Ελλάδα, ενώ 2 εστιατόρια του δικτύου έκλεισαν. Περαιτέρω, 32 υφιστάμενα εστιατόρια ανακαινίστηκαν, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανακαινίσεων στα 97. Τα ανανεωμένα εστιατόρια ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες και ψηφιακές πλατφόρμες της McDonald's, επιτρέποντας τη λειτουργία του table service (εξυπηρέτηση στο τραπέζι) και των kiosks αυτόματης παραγγελίας. Επιπλέον, έως το τέλος του 2019, συνολικά 87 εστιατόρια προσφέρουν την υπηρεσία McDelivery.

 

Η προοπτική του 2020 επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19. Οι λειτουργίες έχουν περιοριστεί σε συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν λάβει οι τοπικές υγειονομικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες. Ορισμένα εστιατόρια έχουν κλείσει, ενώ τα περισσότερα λειτουργούν με έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσω των υπηρεσιών take away, McDrive και McDelivery. Εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος του κόστους, αναθεωρείται ο προϋπολογισμός και αναστέλλεται το επενδυτικό πρόγραμμα. Στις αρχές του 2020, ο όμιλος υπολόγιζε την δημιουργία 12 νέων εστιατορίων, αριθμός που προς το παρόν αναθεωρείται στα 5.

 

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2019 προέρχονται από την υπεραπόδοση των πλάνων των ομάδων μας, με στόχο την ανάπτυξη με συγκεκριμένες στρατηγικές ανά αγορά», λέει ο CEO της Premier Capital Victor Tedesco. «Αυτό μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε το 2020 με θετική πορεία και σωστή τοποθέτηση ώστε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες για να διατηρήσουμε τη ρευστότητα, να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των εστιατορίων και να προστατεύσουμε τα έσοδα όσο το δυνατόν, χωρίς ωστόσο κανέναν συμβιβασμό στην υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας και των πελατών μας. Η διοικητική μας ομάδα παρακολουθεί στενά την κάθε επιχείρηση, από το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι τη λειτουργία των εστιατορίων και την τροφοδοσία, επικοινωνώντας και προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη στους ανθρώπους μας».

 

«Αυτή την περίοδο, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις κοινότητες όπου λειτουργούμε, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας με καλό φαγητό, γρήγορα και με ασφάλεια. Από το παρασκήνιο, δείχνουμε την εκτίμησή μας στην αφοσίωση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

 

«Όσο περιμένουμε την ανάκαμψη, εστιάζουμε στο να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές και προσδοκίες, να προχωρήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων προς όφελος της επιχείρησης, των ανθρώπων και των πελατών μας και να προσδιορίσουμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν σε μια νέα οικονομία».

Premier Capital plc,

Media

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένο στη Μελίνα

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένο στη Μελίνα

Tο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, που φέτος διεξάγεται -για πρώτη φορά διαδικτυακά– ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε σήμεραότι στις 23 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κι επίσημα οι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

Η Κοινή Επιχείρηση για την Ευρωπαϊκή Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (EuroHPC JU), η οποία συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς...

Περιβάλλον

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας που αφορά στη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.