Ειδήσεις - Ελλάδα

Στην Ελλάδα κλεμμένος πίνακας του Ρούμπενς

Στην κατοχή εξηνταπεντάχρονου, πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και 40χρονης γυναίκας βρέθηκε ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Ρούμπενς, με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου», ο οποίος εκλάπη το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου.

 

Ο πίνακας (28 επί 52 εκ) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

 

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα. Ερευνάται, δε, πως περιήλθε στην κατοχή τους το έργο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού "παγίδευσαν" το ζευγάρι, εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ. Αφού έγιναν αλλεπάλληλες επαφές κλείστηκε ραντεβού στο οποίο οι συλληφθέντες πήγαν με τον πίνακα για την ολοκλήρωση της πώλησης.

 

Από τις ίδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι οι έξι Έλληνες που συνελήφθησαν σήμερα για κατοχή άλλων αρχαίων αντικειμένων δεν έχουν σχέση με την υπόθεση του πίνακα αλλά και αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή τους θεωρούνται μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή