Deal News Online

undefined

Έρχεται κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη με τη συμμαχία Sony - Microsoft

Sony και Microsoft ενώνουν δυνάμεις στην τεχνητή νοημοσύνη και στον αισθητήρα εικόνας της ιαπωνικής εταιρείας, δίνοντας μεγάλη ώθηση σε ένα προϊόν για βιντεοκάμερες, που περιγράφεται ως το πρώτο τέτοιου είδους για εμπορικούς πελάτες.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας μονάδας είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή και μνήμη, γεγονός που της επιτρέπει να αναλύει βίντεο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Azure της Microsoft, αλλά σε ένα αυτόνομο σύστημα που είναι πιο γρήγορο, πιο απλό και πιο ασφαλές στη λειτουργία από τις υπάρχουσες μεθόδους.

 

Οι δύο εταιρείες απευθύνονται σε επιχειρήσεις λιανικής και logistics, με δυνητικές χρήσεις όπως η βελτιστοποίηση της αυτοματοποίησης σε αποθήκες και εργοστάσια, η ποσοστικοποίηση της ροής των πελατών μέσω καταστημάτων, καθιστώντας επίσης πιο έξυπνα τα αυτοκίνητα για τους οδηγούς τους και το περιβάλλον.

 

Σε μια εποχή αυξανόμενης δημόσιας παρακολούθησης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτή η νέα έξυπνη κάμερα έχει επίσης τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερη παρακολούθηση με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Και εάν η τεχνολογία της προσαρμοστεί σε προσωπικές συσκευές, υπόσχεται ακόμη και την αναβάθμιση της φωτογραφίας για κινητά.

 

Αντί να δημιουργεί πραγματικές εικόνες, το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Sony μπορεί να αναλύει το βίντεο που βλέπει και να παρέχει μόνο μεταδεδομένα για το τι βρίσκεται μπροστά του, λέγοντας και όχι δείχνοντας τι υπάρχει στο οπτικό του πλαίσιο. Επειδή δεν αποστέλλονται δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές, οι ευκαιρίες για τους χάκερ να παρακολουθούν ευαίσθητες εικόνες ή βίντεο μειώνονται πολύ, κάτι που θα βοηθήσει να ηρεμήσουν οι φόβοι για το απόρρητο.

 

Για παράδειγμα, οι κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα έχουν τη δυνατότητα να εκτιμούν πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα, πώς κινούνται για να κάνουν τις αγορές τους ή πόσο εμπόρευμα απομένει στα ράφια.

 

Oι κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο «απλές διεργασίες», όπως είναι η αναγνώριση προσώπου που χρησιμοποιεί η Apple μέσα από το Face ID, καθώς και σε πιο σύνθετες περιπτώσεις, όπως είναι τα θέματα ασφαλείας, καθώς εντοπίζουν π.χ. αν κάποιος οπλοφορεί και ενημερώνουν.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.