Κόσμος

Cambridge: Εξ’ αποστάσεως μαθήματα μέχρι του χρόνου

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ γίνεται το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοίνωσε ότι μεταφέρει όλες τις διαλέξεις του στο διαδίκτυο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, «δεδομένου ότι είναι πιθανό να συνεχίσει να απαιτείται κοινωνική αποστασιοποίηση, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους». «Το πανεπιστήμιο προσαρμόζεται συνεχώς στις αλλαγές και στις νέες συμβουλές προς τους φοιτητές, καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας. ». δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Cambridge.

 

Στους καθηγητές ειπώθηκε ότι οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται και ζωντανές συνδέσεις. Ωστόσο, το ίδρυμα εξακολουθεί να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σεμινάρια, εργαστήρια και ομάδες μάθησης μικρού μεγέθους, με «αυστηρή κοινωνική αποστασιοποίηση» σε ισχύ.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, όλες οι μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις του κόσμου, διέκοψαν την λειτουργία τους από την αρχή της πανδημίας και συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία online. Στην Βρετανία, όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες διεξάγονται ηλεκτρονικά από τον Μάρτιο, ενώ οι εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο. Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας, δεν έχουν σταματήσει να δέχονται αιτήσεις για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Ωστόσο, ένας από τους παρατηρητές του πανεπιστημίου τόνισε όσον αφορά τους αιτούντες πως πρέπει να ενημερώνονται με πλήρη σαφήνεια για το πώς θα διδάσκονται τα μαθήματα, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους. Τα πανεπιστήμια έχουν την δυνατότητα να «χρεώνουν» κανονικά τα δίδακτρα στους φοιτητές, ακόμα κι αν η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μοιάζει πλέον με αυτή την οποία ξέραμε.

 

Μια κοπέλα από το γραφείο φοιτητών του Cambridge, προειδοποίησε τους μελλοντικούς φοιτητές του κάμπους για παραπλανητικές υποσχέσεις σχετικά με την «εμπειρία στην Πανεπιστημιούπολη» εάν πρόκειται τα μαθήματα να συνεχιστούν να διεξάγονται διαδικτυακά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

«Ήδη με αυτόν τον τρόπο είχαμε τον μισό αριθμό ωρών μαθημάτων σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό και ακυρώθηκαν 10 εβδομάδες εργασίας πεδίου που έπρεπε να έχουμε. Εάν το ίδιο πράγμα συμβεί το επόμενο έτος, δεν φαίνεται να αξίζουν οι 9250 £ όταν θα έχουμε πολύ λιγότερη διδασκαλία", δήλωσε ένας δευτεροετής φοιτητής στις φυσικές επιστήμες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή