Πολιτική

Σταϊκούρας: Αλαζονική και προσβλητική η συμπεριφορά Τσακαλώτου Προτεινόμενο

«Αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής» έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο νωρίτερα για νωρίτερα έκανε λόγο για έλλειμμα αυτογνωσίας στο υπουργείο Οικονομικών.

 

«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων, όπως ο ίδιος γράφει», σχολίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Όπως αναφέρει ο κ.Σταϊκούρας, «μόλις (ο κ. Τσακαλώτος) κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Nobel Οικονομικών.

 

Προς το παρόν, δεν θα τον συγχαρώ για τις προτεραιότητες, ούτε θα τον ευχαριστήσω για τις προθέσεις του, αν και κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση.

 

Γεγονός, που τον ωθεί να επιδεικνύει αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής.

 

Αλήθεια, αφού τα είχε όλα, όπως μας έλεγε, αντιληφθεί και προβλέψει με το ξέσπασμα της πανδημίας, μήπως θα έπρεπε να συμβουλεύσει και όλους τους Υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και οργανισμούς, για να μην βρίσκονται στην ανάγκη να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους; Και αφού επαίρεται για τις προβλεπτικές του ικανότητες, μήπως μπορεί να μας πει και εάν θα επανέλθει η πανδημία;

 

Ή μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη; Αν το κατανόησε, έστω και τώρα, είναι θετικό για την οικονομία και τη χώρα», καταλήγει.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή