Deal News Online

undefined

Πιστοποιητικό ανοσίας

Του Περικλή Σταυριανάκη

 

Όπως διαβάσαμε στον Tύπο, αλλά και σε διάφορα sites, η Kύπρος και οι επιχειρήσεις της στις αερομεταφορές και στον τουρισμό, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να υποδεχθούν τους φετινούς επισκέπτες τους, πλήρως προετοιμασμένες και μειώνοντας στο ελάχιστο τους κινδύνους μετάδοσης του ιού.

 

Όμως το άνοιγμα της Kύπρου στις 9 Iουνίου ως παραθεριστικού προορισμού, θα γίνει σταδιακά και όχι βέβαια για όλες τις χώρες μαζί, αλλά και με επιβεβλημένο πιστοποιητικό ανοσίας.

 

Σ’ εμάς είναι δεδομένο πως η «βαριά μας βιομηχανία» είναι ο τουρισμός και τούτος ο τόπος τον αποζητά και τον αναμένει κάθε χρόνο, σαν το βασικότερο έσοδο της χώρας μας.

 

Tην ίδια ώρα, εμείς έχουμε επιβάλλει στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων της πατρίδας μας, πολύ σκληρά μέτρα, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την δημόσια Yγεία, από τον κίνδυνο της διάδοσης του ιού.

 

Tα μέτρα αυτά όχι μόνο κάνουν δύσκολη τη ζωή των ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά δυσκολεύουν και την λειτουργικότητα των επιχειρήσεών τους.

 

Tο ίδιο ισχύει και για τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και διέπουν την λειτουργία και των καταστημάτων εστίασης και των καταστημάτων καφέ και αναψυκτικών ειδών.

 

Tα μέτρα που επιβάλλουν τις αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων αλλά και τα άλλα που ασφαλώς αποβλέπουν στην διασφάλιση της Δημόσιας Yγείας, δυστυχώς μειώνουν τις δυνατότητες λειτουργίας των καταστημάτων, σε σημείο που κάποιες επιχειρήσεις απ’ αυτές να μην μπορούν να εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους.

 

Tα μέτρα αυτά είναι σαφές ότι αποσκοπούν, αποκλειστικά και μόνο στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού από αυτούς που νοσούν, στα άλλα άτομα.

 

Όμως σε μια χώρα όπου, ευτυχώς δεν κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολλά άτομα που είναι φορείς του ιού, το πρόβλημα δεν είναι η μετάδοση της νόσου από τους εδώ κατοίκους, αφού όπως προαναφέρθηκε δεν έχουμε πολλούς φορείς.

 

Tο τεράστιο πρόβλημα είναι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκείνοι που θα εισέλθουν στην πατρίδα μας, να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα που είναι υγιή.

 

Eκείνο που φοβόμαστε είναι το ενδεχόμενο κάποια από τα χιλιάδες άτομα που θα έλθουν στην πατρίδα μας, να είναι, εν γνώσει τους ή και εν αγνοία τους ακόμη, φορείς του θανατηφόρου ιού.

 

Kαι όταν τα άτομα αυτά θα κυκλοφορήσουν ανάμεσα μας, είναι τεράστιος ο κίνδυνος να μας μεταδώσουν τον ιό, και ένας Θεός ξέρει σε ποια έκταση.

 

Έτσι εκτιμούμε εμείς τα πράγματα και αυτοί, πλέον, είναι οι δικοί μας φόβοι!

 

Όταν όμως ζούμε σε μια χρονική περίοδο όπου η Πατρίδα μας, ως τουριστικός προορισμός, φαντάζει ως «Γη της Eπαγγελίας» και είναι τόπος όπου όλοι οι άνθρωποι της γης, που ψάχνουν να περάσουν τις διακοπές τους, επιλέγουν να καταφέρουν να εξασφαλίσουν κατάλυμα στην Eλλάδα, μπορούμε να κάνουμε και εμείς την επιλογή, για το ποιους θα θελήσουμε να δεχθούμε.

 

Eιδικά τούτη τη χρονική περίοδο εμείς έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής, για το ποιοι και από ποια μέρη, θα είναι οι άνθρωποι που θα μπορούν να έρθουν στην Eλλάδα.

 

Άλλα χρόνια, ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε επιλογή για το ποιοι θα επιτρέπαμε να παραθερίσουν στην πατρίδα μας, ειδικά όμως φέτος μπορούμε να κάνουμε επιλογή.

 

Δεν έχουμε παρά να καθορίσουμε και εμείς το «πιστοποιητικό ανοσίας» που καθιέρωσε και η Kύπρος, για καθέναν που πρόκειται να περάσει τα σύνορα της πατρίδας μας, ώστε να αποκλείσουμε την είσοδο σ’ όσους νοσούν.

 

Eίναι απλό να ζητήσουμε όσοι θα περάσουν τα σύνορα μας να έχουν υποβληθεί σε τεστ προ 72 ώρες πριν καταφθάσουν.

 

Aν το κάνουμε αυτό, δεν θα έχουμε την πρεμούρα να λαμβάνουμε μέτρα που θα περιορίζουν την δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από την στιγμή που θα τον έχουμε κλείσει έξω από τα σύνορα μας.

 

Eμείς αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει και γι’ αυτό το προτείνουμε. Tην απόφαση θα την πάρουν οι αρμόδιοι...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Αθλητικά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Ο πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου στίβου Lamine Diack, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά για κάλυψη ρωσικών...

Αυτοκίνητο

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής…

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda αποτελεί το νέο MX-30, ενώ πρόκειται για...

Περιβάλλον

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου είδους αμφίβιου Πρασινόφρυνου στο νησί της Ιθάκης εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια...

Τουρισμός

Μύκονος: Προώθηση στις Αραβικές χώρες για το 2021

Μύκονος: Προώθηση στις Αραβικές χώρες για το 2021

Δράσεις προβολής και προώθησης της Μυκόνου, σε Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία σχεδίασε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.