Deal News Online

undefined

Πρόγραμμα ηθικής κατανάλωσης από την ΜΕΒΓΑΛ

Νέα πρωτοπορία της εταιρίας

 

Η εποχή που ο καταναλωτής, ήθελε να αγοράσει απλά ένα προϊόν χωρίς να το συνδέσει με το αποτύπωμα της εταιρείας που το παράγει, στο κοινωνικό σύνολο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα ποσοστό πάνω από 60% των καταναλωτών, διεθνώς, επιλέγει και αγοράζει προϊόντα τα οποία πιστεύει πως με αυτή του την κίνηση θα επηρεάσει θετικά το περιβάλλον και την κοινωνία. Ναι η ηθική κατανάλωση αποτελεί μια σύγχρονη τάση, η οποία καταγράφεται όχι μόνο στις διεθνείς αγορές αλλά και στην Ελλάδα. Κάτι που φαίνεται από τη στροφή μας σε αγορές εγχώριων προϊόντων και δη προϊόντων εταιρειών που αξιοποιούν την εγχώρια πρώτη ύλη, δίνουν προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή και στηρίζουν την κοινωνία.

 

Κάτι που κάνει αδιάλειπτα εδώ και επτά δεκαετίες η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, που έχει ισχυρή και μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Μπορεί, τη μακρινή δεκαετία του ’50, τότε που ιδρύθηκε η ΜΕΒΓΑΛ αυτή η γνώση των διεθνών ερευνών να μην υπήρχε, υπήρχε όμως στο dna της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε, από το πρώτο προϊόν που παρήγαγε και έριξε στην αγορά η ανάγκη της να αξιοποιήσει την εγχώρια παραγωγή και να στηρίξει την κοινωνία.

 

Να στηρίξει τον καθένα από εμάς, είτε είμαστε είτε δεν είμαστε καταναλωτές της. Άλλωστε αυτή η ηθική κουλτούρα που διατρέχει όλο τον οργανισμό της συνδέεται με την ανάγκη της να προσφέρει στους εργαζόμενους, στις ευπαθείς ομάδες, στην κοινωνία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στο παιδί σε όλη την κοινωνία. Σε όλους εμάς.

 

Πώς; Μέσω του προγράμματος "Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ", που αισίως εφέτος συμπλήρωσε δύο δεκαετίες ζωής. Τι είναι όμως το πρόγραμμα "Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ"; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που έχουν θεσμοθετηθεί και υλοποιούνται σταθερά κάθε χρόνο για περισσότερα από 20 χρόνια, όπως και άλλες που υπαγορεύονται από τις εκάστοτε κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές συνθήκες και τις αντίστοιχες προτεραιότητες που δημιουργούνται.

 

Με απλά λόγια, εφέτος τα Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ επένδυσαν σε δράσεις προσφοράς περισσότερα από 700.000 ευρώ, ποσό που παραπέμπει στο συμβολισμό για τα 70 χρόνια της εταιρείας. Ενώ στην εκπνοή του 2019 δόθηκε bonus -ισοδύναμο με ένα μισθό- σε κάθε εργαζόμενο της ΜΕΒΓΑΛ, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάκαμψη και καλή πορεία της εταιρείας.

 

Στον άξονα "Αγάπης Έργα για το παιδί" η ΜΕΒΓΑΛ φέτος συνεργάζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για τη δημιουργία μιας νέας στέγης στους Αμπελόκηπους Αττικής, η οποία θα φιλοξενήσει 25 παιδιά. Επίσης καλύπτει τα έξοδα θεραπείας 3 παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσω του ελληνικού παραρτήματος του ανθρωπιστικού φορέα "Καρδιές για όλους" που ιδρύθηκε από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Επίσης, πρόσφατα ενίσχυσε συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στοργή για καρκινοπαθή παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Η προσφορά του προγράμματος "Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ" δεν σταματά εδώ. Τα "Αγάπης Έργα για τον αθλητισμό"  θα στηρίξουν για τα επόμενα τρία χρόνια τον αθλητή Στέλιο Μαλακόπουλο, που αγωνίζεται σε παραολυμπιακά αθλήματα στίβου και κάνει περήφανη τη χώρα μας με τις επιτυχίες του.

 

Επίσης ο εξοπλισμός του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στα "Αγάπης ‘Εργα για την εκπαίδευση" και ωφελεί την εκπαιδευτική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας, καθώς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν παιδιά από πολλά σχολεία της περιοχής.

 

Για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας η ΜΕΒΓΑΛ έχει χρηματοδοτήσει την αγορά αθλητικών οργάνων για τις προπονήσεις της ομάδας Εν Χορώ στα Κουφάλια, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

 

Φυσικά η ΜΕΒΓΑΛ ήταν και είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να "πολεμήσει" την πανδημία του κορονοϊού. Ήδη έχει δωρίσει εξοπλισμό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ., που λειτουργεί ως εργαστήριο αναφοράς του κορονοϊού και έχει αναλάβει την ανάλυση των δειγμάτων για πιθανά κρούσματα COVID-19 όλης της Βόρειας Ελλάδας, αυξάνοντας τη δυναμικότητά του κατά 30%. Παράλληλα δώρισε χειρουργικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στη Λακωνία για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργία του.


World Business

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της American Express στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πιστωτικών...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.