Deal News Online

undefined

Facebook: Ψηφιακή στάση εργασίας - πυρά στον Zuckerberg

Την έντονη κριτική των εργαζομένων του Facebook για "ουδετερότητα" σε σχέση με τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ δέχεται ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού, καθώς αρνήθηκε να κατεβάσει αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι οποίες ωθούσαν σε βίαιες πράξεις.

 

Τη Δευτέρα, δεκάδες υπάλληλοι του Facebook πραγματοποίησαν μια ψηφιακή «στάση εργασίας» για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της εταιρείας να μην κατεβάσει τις δημοσιεύσεις του Trump σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο επικαλούταν ως πηγή ανώνυμα ανώτερα στελέχη του Facebook. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεκάδες εργαζόμενοι στο Facebook "πήραν ρεπό συνδεόμενοι στα συστήματα του Facebook και ζητώντας άδεια για να υποστηρίξουν τους διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα".

 

Πολλοί υπάλληλοι του Facebook εμφανίζονται θυμωμένοι με την στάση του Διευθύνοντα Συμβούλου Mark Zuckerberg, που δήλωσε ότι σκοπεύει να μην αναλάβει δράση εναντίον της θέσης του προέδρου Donald Trump μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd, που ανέφερε "όταν αρχίζει το πλιάτσικο αρχίζουν οι πυροβολισμοί".

 

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η ανάρτηση αυτή δεν έχει θέση στο Facebook, προσθέτοντας ότι είναι «απογοητευμένοι» και «ανησυχούν σοβαρά» ότι δεν έχει αφαιρεθεί ως προτροπή σε βίαιες ενέργειες. Τουλάχιστον έξι υπάλληλοι του Facebook κατέφυγαν στο Twitter για να καταδικάσουν την απόφαση του Zuckerberg, με σχόλια όπως "Ο Mark είναι λάθος" και "το να μην κάνεις τίποτα είναι απαράδεκτο".

 

Χαρακτηριστικά, ο David Gillis, διευθυντής του σχεδιασμού προϊόντων στο Facebook, δήλωσε ότι το μήνυμα του Trump «ενθαρρύνει την εξωδικαστική βία και τροφοδοτεί τον ρατσισμό». Ο Μπράντον Ντέιλ, ένας επικεφαλής μηχανικός του μέσου, δήλωσε: «Η εξύμνηση της βιας του Τραμπ στο Facebook είναι αηδιαστική και πρέπει οπωσδήποτε να επισημανθεί ή να αφαιρεθεί».

 

Υπενθυμίζεται πως το Twitter είχε δώσει στην συγκεκριμένη ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ την περί προώθησης της βίας σήμανση. Ο Ζούκερμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε πως είχε μία "βαθύτατα αρνητική αντίδραση" στην "εμπρηστική και διχαστική ρητορική" του Τραμπ, αλλά αισθανόταν πως το facebook έχει μία δέσμευση απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης.

 

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ήταν η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο Facebook πραγματοποίησαν απεργία στην ιστορία της εταιρείας, καθώς δεν είχαν ποτέ ως τώρα εξωτερικεύσει πολιτικές θέσεις σε αντίθεση με ομολόγους τους σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Google και το Twitter.


World Business

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών το επόμενο 12μηνο

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών…

Οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκαν ήπια τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά οι προσδοκίες των...

Τεχνολογία

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού…

Μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, προσδοκώντας στην επέκταση των ψηφιακών...

Περιβάλλον

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημιουργήσει ένα κέντρο για την κλιματική αλλαγή, ενοποιώντας τις...

Τουρισμός

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος Μυτιλήνης

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος…

Ο δήμος Μυτιλήνης ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την δημιουργία επίσημου αυτόνομου φορέα τουρισμού ως όπλου σχεδιασμού και...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.