Deal News Online

undefined

Πέτσας: Ανοίγει το σύνολο της οικονομίας Προτεινόμενο

Μείωση 97% στις μεταναστευτικές ροές

 

Στα ισχυρά αντανακλαστικά του συστήματος ιχνηλάτησης του κορονοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες σε πτήση από το Κατάρ με προορισμό την Αθήνα.

 

Υπάρχει σχέδιο και "επικαιροποιείται σε κάθε βήμα. Εμείς προσέχουμε και προς τα μέσα και προς τα έξω” τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο η πρωινή προγραμματισμένη πτήση σήμερα από την Ντόχα στην Αθήνα, με τον προορισμό να "κλείνει” στο εξής για την Ελλάδα. Τα κρούσματα αφορούσαν σε 8 Πακιστανούς που είχαν, ωστόσο, νόμιμα έγγραφα προς την Ελλάδα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι "ευτυχώς έχουμε αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα ένα σύστημα ιχνηλάτησης”, προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως αντίστοιχες καταστάσεις.

 

Επιπλέον, λεπτομερείς ανακοινώσεις για το άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων προανήγγειλε ο κ. Πέτσας για σήμερα στη μία το μεσημέρι, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πως "το σύνολο της οικονομίας ξανανοίγει πλην πολύ λίγων επιχειρήσεων” , εντάσσοντας στο σώμα των σημερινών ανακοινώσεων και χώρους διασκέδασης, κατασκηνώσεις, γυμναστήρια και θερινά σινεμά.

 

"Την ώρα που ανοίγουμε και προς τον κόσμο, ταυτόχρονα προσέχουμε όπως έδειξε χθες η αντίδρασή μας” επισήμανε ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για "σχέδιο που επικαιροποιείται” με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

Αναφορικά με το ζήτημα εισόδου πολιτών από την Ιταλία, η "Ελλάδα δεν κάνει διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια” ανέφερε ο κ. Πέτσας, ενώ "δεν στιγματίζουμε κανέναν πολίτη” υποστήριξε, παραπέμποντας στους πανευρωπαϊκούς κανονισμούς (EASA) ως προς την δυνατότητα υποδοχής τουριστών από συγκεκριμένες χώρες.

 

"Ο κατάλογος των αεροδρομίων πανευρωπαϊκά επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα” εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

 

Ως προς την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, "είμαστε έτοιμοι και για τα νησιά” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είτε για ενδεχόμενες μεταναστευτικές ροές, είτε για "άλλου τύπου προκλήσεις” ,όπως οι έρευνες στα οικόπεδα, και ανέπτυξε το τρίπτυχο της κυβέρνησης, δηλαδή "έχουμε πάντα το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπου το ό,τι χρειαστεί, περιλαμβάνει τα πάντα”.

 

Μάλιστα, "ποτέ δεν έχουμε εφησυχάσει μετά τα γεγονότα στις Καστανιές του Έβρου. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση” τόνισε ο κ. Πέτσας, ενώ "αυτό που έχει σημασία είναι ότι το τελευταίο διάστημα η μείωση είναι κατά 97% στις μεταναστευτικές ροές”.

 

Τέλος, "μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί σε επίπεδο τεχνοκρατικών μελετών” οι επεξεργασίες του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας ,το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό και θα ενσωματωθεί στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχέση με την απορρόφηση των 32 δις από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, με την εκταμίευση να τοποθετείται στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.


World Business

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών το επόμενο 12μηνο

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών…

Οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκαν ήπια τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά οι προσδοκίες των...

Media

ΕΡΑ: Ολοήμερο αφιέρωμα στα θύματα του Ολοκαυτώματος

ΕΡΑ: Ολοήμερο αφιέρωμα στα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πραγματοποιεί ένα ολοήμερο αφιέρωμα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου...

Τεχνολογία

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού…

Μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, προσδοκώντας στην επέκταση των ψηφιακών...

Περιβάλλον

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημιουργήσει ένα κέντρο για την κλιματική αλλαγή, ενοποιώντας τις...

Τουρισμός

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος Μυτιλήνης

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος…

Ο δήμος Μυτιλήνης ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την δημιουργία επίσημου αυτόνομου φορέα τουρισμού ως όπλου σχεδιασμού και...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.