Deal News Online

undefined

Κάλεσμα Γεωργιάδη σε επιχειρήσεις να μπουν στην πλατφόρμα για το εγγυοδοτικό πρόγραμμα

«Οι τράπεζες έχουν αναλάβει μέσω τους μεγέθους που έχει η καθεμία στην αγορά να χορηγήσουν τα δάνεια και οι επιδόσεις τους»

 

Να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου που ανοίγει σε μία ώρα για το μεγάλο εγγυοδοτικό πρόγραμμα των 7 δισ. ευρώ κάλεσε τις επιχειρήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Παππά στη Βουλή.

 

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι τράπεζες έχουν αναλάβει μέσω τους μεγέθους που έχει η καθεμία στην αγορά να χορηγήσουν τα δάνεια και οι επιδόσεις τους ως προς την ταχύτητα χορήγησης ρευστότητας θα κριθεί σε 30 ημέρες.

 

"Θα μετρήσουμε πόσα χρήματα δόθηκαν, θα κριθούν τόσο οι διοικήσεις όσο και τα μεσαία στελέχη εάν θα προχωρήσουν γρήγορα με τα δάνεια αυτά και αν δούμε ότι δεν συμβαίνει αυτό τότε θα αφαιρούνται πόροι για να μεταφερθούν σε άλλη τράπεζα. Θα είμαστε αμείλικτοι" τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ο υπουργός άκουσε τον ‘σκιώδη’ ομόλογό του του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά να προτείνει την χορήγηση δανείων μέσω του συγκεκριμένου ταμείου χωρίς τραπεζικά κριτήρια γιατί "τα τραπεζικά κριτήρια είναι φτιαγμένα σε άλλους καιρούς και εστιάζουν στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σήμερα όλη η αγορά έχει πρόβλημα. Αν αφήσουμε τα χρήματα να διοχετεύονται μέσω τραπεζών με κριτήρια προηγούμενης μέρας τότε θα βαθύνει η ύφεση".

 

Απαντώντας στην προτροπή ο κ. Γεωργιάδης είπε δηκτικά: "Σας άκουσα κύριε Παππά και σκεφτόμουν τις  μελλοντικές εξεταστικές που θα στήνατε αν δίναμε χωρίς τυπικά τραπεζικά κριτήρια τα δάνεια, Γιατί αύριο, εσείς και ο κ. Πολάκης θα μου λέτε πήγαινε στο ειδικό δικαστήριο. Σέβομαι την κριτική που κάνετε στις διοικήσεις των τραπεζών γιατί είναι οι ίδιοι που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα, τι μας λέτε ότι εσείς κάνατε κακές επιλογές; Εμείς θα επανεξετάσουμε τις χορηγήσεις που θα γίνουν αν δούμε πως υπάρχει πρόβλημα στο πώς δίνουν οι τράπεζες τα χρήματα τότε οι σχέσεις μας με τις διοικήσεις θα είναι πολύ άσχημες".

 

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης τα χρήματα που δίνουν οι τράπεζες είναι οι καταθέσεις των πολιτών και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν κριτήρια για το πώς δίνονται. "Ακούγεται εύκολο να λέτε ‘μοίρασε τα λεφτά’ αλλά μετά να κλαίμε όλοι μαζί και να λέμε ‘που πήγαν τα λεφτά’. Εμείς κινούμαστε ήρεμα και λελογισμένα".

 

Επικαλέστηκε την αξιολόγηση της Moody´s σημειώνοντας ότι όπως έγραψε και ο οίκος η Ελλάδα έχει πετύχει να διατηρήσει την δημοσιονομική σταθερότητα και να πάει το 2021 σε ανάπτυξη. "Δίνουμε στις επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη ρευστότητα που έχει δοθεί ποτέ και μάλιστα τόσο σύντομα" τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.


World Business

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών το επόμενο 12μηνο

New York Fed: Ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών…

Οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκαν ήπια τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά οι προσδοκίες των...

Media

ΕΡΑ: Ολοήμερο αφιέρωμα στα θύματα του Ολοκαυτώματος

ΕΡΑ: Ολοήμερο αφιέρωμα στα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πραγματοποιεί ένα ολοήμερο αφιέρωμα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου...

Τεχνολογία

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού…

Μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, προσδοκώντας στην επέκταση των ψηφιακών...

Περιβάλλον

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημιουργήσει ένα κέντρο για την κλιματική αλλαγή, ενοποιώντας τις...

Τουρισμός

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος Μυτιλήνης

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος…

Ο δήμος Μυτιλήνης ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την δημιουργία επίσημου αυτόνομου φορέα τουρισμού ως όπλου σχεδιασμού και...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.