Deal News Online

undefined

MYTILINEOS: Παροχή γευμάτων σε σχολεία ευπαθών περιοχών

Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά στο "Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ" του Ινστιτούτου Prolepsis για τη Σίτιση και Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές οκτώ σχολείων στην Αττική και τη Βοιωτία.

 

Συνολικά από το 2018 μέχρι σήμερα με τη συνδρομή της ΜΥTILINEOS έχουν διατεθεί περισσότερα από 55.000 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Με τη συνεισφορά της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ΜΥTILINEOS συμβάλλει εμπράκτως στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030. H επίτευξη της «μηδενικής πείνας» μέσω της επισιτιστικής ασφάλειας, της βελτίωσης της διατροφής και της καλής υγείας είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος.

 

Αναλυτικά, η βοήθεια που προσφέρθηκε αφορούσε περιπτώσεις όπου:

 

-Το 55,6% των οικογενειών των μαθητών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και το 35,2% βίωνε πείνα

-Περίπου 1 στους 6 μαθητές είχαν βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό (15,0%), ενώ 2 στους 10 μαθητές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (20,7%)

-Το 59,6% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε σύνταξη)

-το 23,1% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα

 

Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis για το σχολικό έτος 2018-2019, στα σχολεία που υποστήριζε η MYTILINEOS η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εκείνων που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια σταμάτησε να βιώνει πείνα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών απέκτησε φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και γαλακτοκομικών, βελτιώνοντας σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες.

 

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, η MYTILINEOS ανανεώνει την υποστήριξή της, εξασφαλίζοντας 33.000 υγιεινά γεύματα, τα οποία διανέμονται σε 294 μαθητές.

 

«Η ΜΥTILINEOS αποτελεί σημαντικό συνοδοιπόρο στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας και να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Με τις δωρεές της τα δύο τελευταία έτη, εξασφαλίσαμε την καθημερινή σίτιση αυτών των παιδιών με χιλιάδες υγιεινά γεύματα, γεγονός που έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη στη σωματική και την ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, με τη σίτιση κάθε πρωί, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι και να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜΥTILINEOS για τη συγκινητική υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο μας», δήλωσε για τη συνεργασία η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε την προσπάθειά μας να έχει απτά αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε αρκετά σχολεία των τοπικών μας κοινοτήτων που έχουμε την ευκαιρία να εξυπηρετούμε μέσω του προγράμματος, όπως οι Δήμοι Θηβαίων, Λεβαδέων, Δελφών, Αχαρνών και Φυλής», σχολίασε από την πλευρά του ο Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS κ. Γιώργος Γαλάνης.


Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Περιβάλλον

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Ίχνη μικροπλαστικών βρέθηκαν κοντά στην κορυφή του Όρους Έβερεστ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη μελέτηπου δημοσιοποιήθηκε την...

Τουρισμός

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 που τέθηκαν σε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.