Οικονομία

Παράταση αιτήσεων υπαγωγής στις 120 δόσεις

Έως πότε η εξόφληση της δόσης Απριλίου για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση

 

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία όσοι επαγγελματίες και αγρότες έχουν υποβάλλει αίτηση προσδιορισμού των ασφαλιστικών χρεών.

 

Την τετράμηνη παράταση προβλέπει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, κατ ' εφαρμογή σχετικής διάταξης.

 

Όπως επισημαίνει η εγκύκλιος, «ως υποβολή αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής θεωρείται και η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ στις περιπτώσεις οφειλετών που απαιτείται επιβεβαίωση των ασφαλιστικών τους στοιχείων ή οι οφειλές τους είναι υπό επεξεργασία και χωρίς να απαιτείται η τελική επιλογή του επανυπολογισμού ή μη των οφειλών.

 

Στις περιπτώσεις αυτές η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στην ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά τις 30.9.2020».

 

Ρυθμίσεις ταμείων: Μέχρι τις 31 Ιουλίου η εξόφληση της δόσης Απριλίου

 

Παράλληλα μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να εξοφλήσουν οι οφειλέτες των ταμείων τη δόση Απριλίου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση χρεών την οποία τηρούν.

 

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, κατ΄εφαρμογή διάταξης που έχει περάσει η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως η δόση Μαρτίου μπορεί να εξοφληθεί έως 30 Ιουνίου.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή