Περιβάλλον

Βρετανία: Θα καθιερώσει πράσινες πινακίδες για τα πράσινα αυτοκίνητα

Μία διακριτική πινακίδα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αργότερα μέσα στο έτος, για την προώθηση καθαρότερων οχημάτων, θα εισάγει η Βρετανία σύμφωνα με τον γραμματέα Mεταφορών.

 

Η χώρα στοχεύει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

 

Οι νέες πινακίδες που θα φέρουν μια φωτεινή πράσινη λωρίδα από τη μία πλευρά, θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν ηλεκτρικά οχήματα, διευκολύνοντας τους οδηγούς τους να έχουν πρόσβαση σε κίνητρα, όπως φθηνότερο πάρκινγκ και εξαιρέσεις από τα τέλη εκπομπών, αναφέρει το Reuters.

 

Αυτή η πρωτοβουλία θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα.

 

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια λίρες (15,17 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πιο πράσινων οχημάτων και τη βελτίωσης της υπάρχουσας τεχνολογίας φόρτισης μπαταρίας αυτοκινήτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών θα είναι επιλέξιμα για τη λήψη των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

 

Η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκινητοβιομηχανίας RAC Ltd δήλωσε ότι η κίνηση από μόνη της δεν είναι πιθανό να προκαλέσει πραγματική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, και ζήτησε περαιτέρω οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση.

 

Η Telegraph ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους οδηγούς οικονομικό κίνητρο έως και 6.000 λίρες για να ανταλλάξουν αυτοκίνητα ντίζελ και βενζίνης με ηλεκτρικά οχήματα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή