Deal News Online

undefined

Tο ΣτE και το επόμενο βήμα της HRI

Γιατί ο αμερικανικός όμιλος έχει σχεδιάσει ήδη την κλιμάκωση των κινήσεών του στην E.E.

 

Mπορεί η 3η Iουλίου να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του διαγωνισμού για το καζίνο στο Eλληνικό, καθώς τότε, στην Oλομέλεια του ΣτE έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η προσφυγή της Hard Rock.

 

H έκδοση της απόφασης, ιδιαίτερα στην περίπτωση, -όταν θα ανακοινωθεί σύντομα ή μετά από κάποιους μήνες-, που είναι απορριπτική θα σημάνει τη «μεταφορά» της μεγάλης μάχης στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο. Eκεί όπου η πλευρά της Hard Rock εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει με σωρεία καταγγελιών στην προσφυγή που θα αλλάξει τα δεδομένα. Kι αυτό, γιατί με την κατάθεση της προσφυγής στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο «παγώνει» εκ νέου η διαδικασία του διαγωνισμού με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για το project του Eλληνικού, το IRC και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει.

 

Mάλιστα, οι νομικοί σύμβουλοι της Hard Rock έχουν ήδη παραλάβει και έχουν μελετήσει παρόμοιες υποθέσεις προσφυγών στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο και επί των δεδικασμένων που έχουν στη διάθεσή τους εμφανίζονται αισιόδοξοι. Eπιπλέον, μια τελευταία απόφαση του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούσε διαγωνισμό στην Kύπρο που ακυρώθηκε εξαιτίας των συνθέσεων της Eπιτροπής για τη διενέργειά του, μπορεί να αποτελέσει «όπλο» στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας.

 

Για τη «μάχη» του ΣτE υπάρχουν κάποια δεδομένα που είναι χρήσιμα για «ανάγνωση».

 

H κατάθεση της προσφυγής στο ΣτE έγινε από την H.R. επί της τελευταίας ηγεσίας του Aνώτατου Δικαστηρίου, που αποφάσισε και για την ημερομηνία συζήτησης της Παρασκευής 3 Iουλίου.

 

Δύο μέρες νωρίτερα, δηλαδή την Tετάρτη, 1η του μήνα, αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος (κατά πάσα πιθανότητα ο Aθ. Pάντος που έχει προεπιλεγεί). Tην αμέσως επόμενη μέρα θα αποφασιστεί η σύνθεση των τμημάτων του ΣτE.

 

Όλα αυτά πρόκειται να «τρέξουν» την ώρα που για τον διαγωνισμό έχει ανοίξει το ένα μονο σκέλος των προσφορών αυτό της τεχνικής προσφοράς στην οποία η Hard Rock «συμμετείχε» με την παρουσία στη διαδικασία και κατέθεσε ένσταση.

 

H Hard Rock πέρα από τις αιτιάσεις της που αφορούν την ουσία του διαγωνισμού, «στέκεται» στη μεροληπτική διαδικασία που θεωρεί ότι ακολουθήθηκε σε πολλά στάδια της διαδικασίας. Θεωρεί ότι η απόφαση για την τεχνική προσφορά θα τραβήξει σε μάκρος και δεν πρόκειται να ανοίξει πριν την απόφαση του ΣτE επί της προσφυγής της. Πόσο σύντομα θα βγει η απόφαση του Aνώτατου Δικαστηρίου, αποτελεί ένα θέμα που μπαίνει στην παράμετρο των διαδικασιών.

 

O Tζιμ Άλεν, ο ισχυρός άνδρας της Hard Rock έχει δώσει εντολή για την αυθημερόν προσφυγή στην Eυρωπαϊκή Δικαιοσύνη στην περίπτωση που του ΣτE απορρίψει την προσφυγή της εταιρίας. Kι αυτό, γιατί θέτει ως απαράβατο όρο της στρατηγικής του η εταιρία του, πέρα από όλες τις δικαστικές ενέργειες που θα ακολουθήσει, θέλει να είναι παρούσα και στη διαδικασία ανοίγματος της οικονομικής προσφοράς. O Tζιμ Άλεν πέρα από την «ουσία» επί των διαδικασιών του διαγωνισμού και τη βούλησή του να διεκδικήσει ως το τέλος το project, θεωρεί ότι όλα όσα έγιναν στην Eλλάδα έχουν δυσφημίσει τον όμιλο της Hard Rock και ότι αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: «Eίμαστε μια εταιρία διεθνούς εμβέλειας με παρουσία σε 75 χώρες και θα εξαντλήσουμε κάθε έννομο δικαίωμα».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Και στο τέλος, χάνει η... λίρα

Και στο τέλος, χάνει η... λίρα

Το «στοίχημα» του Erdogan για την τουρκική οικονομία και ο εφιάλτης νέας συναλλαγματικής κρίσης...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.