Τράπεζες

Καραβίας: Δέσμη μέτρων 750 εκατ. για τις τουριστικές επιχειρήσεις Προτεινόμενο

Οι δράσεις της Eurobank για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και η επόμενη μέρα

 

Ως μία δύσκολη αλλά όχι χαμένη χρονιά χαρακτήρισε το 2020 ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, αναφερόμενος στις ενέργειες της τράπεζας για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας.

 

«Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, πιστεύω πως λιγότερη αξία έχει το τι λέμε και περισσότερη το τι κάνουμε» σημείωσε ο κ Καραβίας, ξεδιπλώνοντας τις ενέργειες της στις οποίες έχει προχωρήσει η τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι συνειδητοποίησε αρκετά νωρίς την απειλή για τον κλάδο τον οποίο θεωρεί στρατηγικό εταίρο.

 

«Αποτιμώντας τη συνολική εικόνα, προχωρήσαμε στην κάλυψη των άμεσων αναγκών. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, άμεση ρευστότητα, χωρίς καθυστέρηση για αυτό το πρώτο διάστημα με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για όλους τους πελάτες μας» σημείωσε.

 

Συνεχίζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ανέφερε:

 

- Σχεδιάσαμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ένα πλήρες, αναλυτικό και επεξεργασμένο σε βάθος σχέδιο στήριξης του κλάδου.

 

- Προχωρήσαμε με δική μας πρωτοβουλία στο πάγωμα της καταβολής δόσεων για εξόφληση κεφαλαιακών οφειλών για όλους τους ενήμερους πελάτες μας του ξενοδοχειακού κλάδου όχι μόνον για φέτος αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά. Αναστολή καταβολών κεφαλαίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Πρώτη δόση το 2022.

 

- Οι πελάτες μας ξέρουν ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για τη σταδιακή επανεκκίνηση όσων το επιλέξουν φέτος αλλά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα του χρόνου, το 2021. Μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν με τους συνεργάτες τους, για παράδειγμα τους μεγάλους tour operators και να ξεκινήσουν τις κρατήσεις για το 2021 χωρίς να αμφιβάλλουν εάν θα έχουν τα αναγκαία κεφάλαια για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους με τις σωστές προϋποθέσεις.

 

- Δεν αναστείλαμε ούτε για μια στιγμή τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκεκριμένες δανειοδοτήσεις αυτής της μορφής στη Eurobank φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και συνεχίζονται απρόσκοπτα.

 

- Εξασφαλίσαμε ειδική προνομιακή τιμολόγηση για τους πελάτες μας που θα θελήσουν να πιστοποιηθούν με το ειδικό πρόγραμμα Covid Shield, το πρώτο ειδικά για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό TUV Austria.

 

Κοστολογώντας τη δέσμη μέτρων, ο κ Καραβίας σημείωσε ότι «μιλάμε για μια δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ που εκτιμούμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες – κι αν προκύψουν νέες θα είμαστε και πάλι εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή