Ναυτιλία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εκδηλώθηκε και επίσημα το αμερικανικό ενδιαφέρον Προτεινόμενο

Σφραγίζει και επίσημα το αμερικανικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, με επιστολή την οποία απέστειλε ο αμερικανικός κρατικός φορέας χρηματοδοτήσεων DFC προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Η επιστολή έρχεται μία μέρα μετά την περιοδεία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάϊατ, στα ναυπηγεία Ελευσίνας και την υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της DFC, Adam Boehler. Ουσιαστικά εκδηλώνει επίσημα το ενδιαφέρον για την εξαγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας μέσω της ONEX Shipyards, ανοίγοντας παράλληλα και το δρόμο για έργα αναβάθμισης των υποδομών με μεγάλα ποσά επενδύσεων.

 

Σημειώνεται ότι κατά την περιοδεία του ο Τζέφρι Πάϊατ ανέφερε «Είναι εξαιρετικό να βλέπω τα ναυπηγεία Ελευσίνας εν πλω τη στιγμή που εργαζόμαστε σκληρά με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, την ΟΝΕΧ και την DFC για να τα αναστήσουμε βάσει του επιτυχημένου μοντέλου της ΟΝΕΧ στο Νεώρειο. Στην χθεσινή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ (αρμόδιο για ανάπτυξη και περιβάλλον, Keith Krach) σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος σ' αυτή την προσπάθεια».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή