Deal News Online

undefined

Εκτιμήσεις για αύξηση τιμής αργού στα 100 δολάρια Προτεινόμενο

Παρά το γεγονός ότι το 2020 οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι τιμές θα παραμείνουν κοντά στα σημερινά επίπεδα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο απόψε διατυπώθηκαν προβλέψεις για αύξηση της διεθνούς τιμής του αργού ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα του συνδυασμού μειωμένης προσφοράς και αυξημένης ζήτησης.

 

Σιάμισιης(ΕΛΠΕ): Δεν συμμερίζεται την εκτίμηση για τα 100 δολάρια το βαρέλι

 

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Η ενεργειακή κρίση πετρελαίου: Επιπτώσεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία – Ευκαιρίες», ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, αν και δεν συμμερίζεται όπως είπε την εκτίμηση για τα 100 δολάρια το βαρέλι, τόνισε ωστόσο ότι η τιμή του αργού θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς σε ορίζοντα 20 -30 ετών είναι αδύνατο να αντικατασταθούν οι υδρογονάνθρακες από τις ανανεώσιμες πηγές. Η ενεργειακή μετάβαση, πρόσθεσε, χρειάζεται χρόνο ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, οι οποίες διαρκούν για δεκαετίες, δεν λαμβάνονται με βάση την διακύμανση της τιμής του πετρελαίου στη διάρκεια ενός τριμήνου.

 

Γιατί μπορεί να αυξηθεί η τιμή στα 100 δολάρια το βαρέλι

 

Την εκτίμηση για αύξηση της τιμής στα 100 δολάρια το βαρέλι διατύπωσε ο Dr.Mamdouh G. Salameh, επισκέπτης καθηγητής στο Europe Business School, στο Λονδίνο επικαλούμενος την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση ενέργειας από την Κίνα, τη μείωση της παραγωγής σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ και τη μείωση των επενδύσεων στον τομέα της εξόρυξης.

 

Για το αμέσως επόμενο διάστημα όπως είπε το βασικό ερώτημα είναι αν οι περικοπές στην παραγωγή αργού που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μελών και μη του ΟΠΕΚ, θα παραταθούν μετά τον Ιούλιο και σε ποιο επίπεδο θα διαμορφωθούν, καθώς οι στρατηγικές της Ρωσίας και της Σ. Αραβίας διαφέρουν.

 

Pugliaresi: Η ανάκαμψη των διεθνών τιμών είναι ήδη εντυπωσιακή

 

Ο Lucian Pugliaresi, πρόεδρος του Energy Policy Research Foundation στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η ανάκαμψη των διεθνών τιμών είναι ήδη εντυπωσιακή, από τα αρνητικά επίπεδα που καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο επίπεδο των 40 δολαρίων που κινούνται τώρα. Πρόσθεσε δε ότι η μείωση της ζήτησης θα είναι παροδικό φαινόμενο.

 

Ο Νίκος Τσάφος, στέλεχος του κέντρου διεθνών κα στρατηγικών σπουδών (CSIS, ΗΠΑ), ανέφερε πως το ερώτημα αν έχει τελειώσει η πανδημία παραμένει ανοιχτό και ότι οι επιπτώσεις στη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου των ΗΠΑ είναι ήδη ορατές. Την συζήτηση συντόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Δρ.Κώστας Ανδριοσόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.