Deal News Online

undefined

Χαρίτσης: Η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο

«Που είναι τα περίφημα 24 δισ. ευρώ για την πραγματική οικονομία;»

 

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με μία γενναία ένεση ρευστότητας τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας κριτική στις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το υπουργικό συμβούλιο.

 

Μιλώντας στον "Alpha 98.9 FM" υπογράμμισε: «Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης μίλησε γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στην οικονομία εάν και εφόσον χρειαστεί!». Ο ίδιος διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Που είναι τα περίφημα 24 δισ. ευρώ, για τα οποία μιλά η κυβέρνηση, αφού δεν έχουν πάει στην πραγματική οικονομία;».

 

«Η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε την προηγούμενη εβδομάδα για ύφεση 16% το β΄ τρίμηνο, και η έκθεση της ΤτΕ στο δυσμενές της σενάριο, όχι μόνο προβλέπει ύφεση, αλλά και ακόμη πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα ένα πρόγραμμα ανάλογο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Όρθιοι", το οποίο, όπως υπενθύμισε, "η κυβέρνηση έσπευσε με αλαζονεία να το απαξιώσει".

 

«Θα έπρεπε η κυβέρνηση να καλύψει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, τις μη μισθολογικές δαπάνες στο βαθμό του εφικτού, να ανοίξει τον τουρισμό με όρους και πρωτόκολλα ασφαλή για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των περισσότερων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα Συν-Εργασία είναι μηδαμινό και η κυβέρνηση διευκολύνει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων. Θα δούμε την ανεργία και τα λουκέτα να εκτοξεύονται. Η ανασφάλεια που υπάρχει δεν δικαιολογεί, λοιπόν, το να μιλά η κυβέρνηση γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στη λογική του 'βλέποντας και κάνοντας'», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίζεται σήμερα, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «παραδόθηκε έτοιμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό το υπερψηφίζει, χωρίς να κάνει λαϊκιστική αντιπολίτευση». «Έπρεπε, βέβαια να περάσει ένας χρόνος για να το φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, και μάλιστα με προβληματικά σημεία ως προς τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων και τον έλεγχο από την ΤτΕ", σημείωσε, υπενθυμίζοντας: "Αντίστοιχη στάση κράτησε η κυβέρνηση και για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή του ΣΥΡΙΖΑ, που λοιδορήθηκε από την τότε αντιπολίτευση και της οποίας βλέπουμε τώρα τη χρησιμότητα, αφού οι όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις γίνονται μέσω αυτής».

 

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης κάλεσε την ΝΔ να διεκδικήσει και στην Ευρώπη το καλύτερο για τη χώρα μας με αφορμή την σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας στις συντηρητικές κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που κρατούν την πιο σκληρή στάση», υποστήριξε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.


protoselida

World Business

Delta Airlines: Ζημιά 7 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο

Delta Airlines: Ζημιά 7 δισ. δολαρίων το δεύτερο…

Ζημιά προ φόρων 7 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Delta Airlines στο δεύτερο τρίμηνο, που ήταν και...

Secret Money

 Tο X.A.,  το «θολό»  τοπίο και  οι καταγγελίες

Tο X.A., το «θολό» τοπίο…

Tην ώρα που η αγορά ψάχνει τον... βηματισμο της και οι επενδυτές ...

Αθλητικά

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Α. και της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο...

Τουρισμός

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Εξόχως αποθαρρυντικά για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι είναι τα πρώτα στοιχεία...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.