Deal News Online

undefined

Μυστηριώδεις ξαφνικοί θάνατοι εκατοντάδων ελεφάντων στην Μποτσουάνα

Εκατοντάδες ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί με μυστήριο τρόπο στη Μποτσουάνα σε μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Συγκεκριμένα, πάνω από 350 ελέφαντες έχουν πεθάνει από άγνωστες αιτίες, με εναέριες φωτογραφίες να δείχνουν τα πτώματα τους διάσπαρτα στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, ένα βαλτώδες και καταπράσινο περιβάλλον άγρια ζωής και σε άλλα βόρεια μέρη της χώρας.

 

Οι πρώτοι ασυνήθιστοι θάνατοι αναφέρθηκαν τον Μάιο όταν 169 ελέφαντες πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο σημείο.Ο αριθμός αυτός είχε σχεδόν διπλασιαστεί έως τα μέσα Ιουνίου, με το 70% των θανάτων να συμβαίνουν γύρω από νερόλακκους, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

 

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα δεν έχει εξετάσει ακόμη τα σώματα των ζώων για ίχνη δηλητηρίασης ή παθογόνων παραγόντων, ωστόσο αποκλείστηκε ηδηλητηρίαση από υδροκυάνιο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από λαθροκυνηγούς στη Ζιμπάμπουε.

 

«Εκτός της ξηρασίας δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο για ένα τέτοιο μαζικό θάνατο», δηλώνει ο Dr. Niall McCann, διευθυντής στο μη κερδοσκοπικό καταφύγιο National Park Rescue.«Αν δει κανείς τα νεκρά θηλαστικά, θα παρατηρήσει ότι πολλά από αυτά έχουν πέσει με το πρόσωπό τους στο χώμα, κάτι που δείχνει ότι έχουν πεθάνει πολύ γρήγορα. Άλλοι προφανώς πεθαίνουν πιο αργά, όπως αυτοί που περιπλανιούνται», προσθέτει ο McCann.

 

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι κάποιοι ελέφαντες περπατούσαν σε κύκλους, κάτι που για τους επιστήμονες αποτελεί ένδειξη νευρολογικού προβλήματος από παθογόνους παράγοντες ή δηλητηρίαση. Η έλλειψη γυπώνπάνω από τα πτώματα, επίσης, δημιουργεί υποψίες για μη φυσικές αιτίες πουπροκάλεσαν τους θανάτους, με την covid-19 να μην αποκλείεται ως πιθανότητα.

 

Περίπου 15.000 ελέφαντες διαβιούν στο δέλτα του Οκαβάνγκο και η άγρια φύση της περιοχής αποτελεί σημείο τουριστικής έλξης, συνεισφέροντας περίπουστο 12% του ΑΕΠ της αφρικάνικης χώρας. Ωστόσο, οι ελέφαντες εξακολουθούν να απειλούνται, καθώς οι αγρότες τους αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα για τιςκαλλιέργειες τους και η λαθροθηρία εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη.


protoselida

World Business

Και στο τέλος, χάνει η... λίρα

Και στο τέλος, χάνει η... λίρα

Το «στοίχημα» του Erdogan για την τουρκική οικονομία και ο εφιάλτης νέας συναλλαγματικής κρίσης...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.