Ειδήσεις - Ελλάδα

Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Για παραβίαση των όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης κατηγόρησε την Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε τουρκική φρεγάτα «Gaziantep» στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Μιλώντας σε αξιωματικούς του Τουρκικού Ναυτικού ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε, για μια ακόμα φορά, στη «Γαλάζια Πατρίδα», κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχοντας στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

 

«Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης» ισχυρίστηκε.

 

Παράλληλα, υποστήριξε πως το τουρκικό Ναυτικό στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής και αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα.

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία.

 

«Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας» σχολίασε.


επιστροφή στην αρχή