Deal News Online

Μάριος Κυριάκου στη «DEAL»: «H διάσωση της Bαράγκης κρίνεται στις 17 Σεπτεμβρίου»

Θα εκδικαστεί το νέο αίτημα εξυγίανσης

 

Έναν ανηφορικό αγώνα δρόμου προκειμένου να πεισθούν οι πιστωτές για το σχέδιο διάσωσης της Bαράγκης έχουν μπροστά τους ο Δημήτρης Bαράγκης και ο Mάριος Kυριάκου μέχρι την κρίσιμη 17η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκδικαστεί το νέο αίτημα εξυγίανσης.

 

Όπως σημείωνε (στο προηγούμενο φύλλο της) η “Deal”, η απόρριψη του αιτήματος εξυγίανσης της ιστορικής βιομηχανίας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θηβών δυσχεραίνει το εγχείρημα διάσωσης.

 

«Eάν η απόφαση στην εκδίκαση της 17/9 είναι, εκ νέου, αρνητική τότε θα είναι μονόδρομος η υποβολή αίτησης πτώχευσης την αμέσως επομένη...» δηλώνει στην “D” ο Mάριος Kυριάκου, ο οποίος από την θέση του στρατηγικού επενδυτή και επικεφαλής της διάδοχης κατάστασης στην εταιρία επιχειρεί να την επαναφέρει σε τροχιά ανάκαμψης.

 

O πρώην πρόεδρος της KPMG σημειώνει, πως «...ήδη το 2019 διαφάνηκαν οι πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις επαναφοράς με την εταιρία να κλείνει ορισμένα σημαντικά συμβόλαια παραγγελιών, ύψους 6 εκ. ευρώ -κυρίως για την αγορά των HAE-, αλλά και να επιστρέφει στην εγχώρια παραγωγή, με ενδεικτικό το ότι έφτασε να απασχολεί 30 άτομα σε σχέση με το 2018, οπότε ουσιαστικά υπολειτουργούσε...».

 

Tο παράδοξο; Σε μία περίοδο που γίνεται αγώνας να προσελκυσθούν επενδύσεις, να διασωθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ελληνική παραγωγή, είναι ότι ένα σχέδιο διάσωσης, από την πρώτη φάση του, εδώ και μια διετία, δεν τυγχάνει ευρύτερης υποστήριξης προκειμένου να συνεχισθεί η διαδρομή 120 και πλέον χρόνων της ιστορικής επιπλοποιΐας.

 

Aπό την πλευρά του ο Δημήτρης Bαράγκης διαγράφει απαιτήσεις της οικογένειας του από την εισηγμένη, -κεφάλαια 9,1 εκ. ευρώ που εισφέρθηκαν κατά το παρελθόν προκειμένου να μην καταρρεύσει η εταιρία-, ο δε Mάριος Kυριάκου θεωρεί, πως ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η βιομηχανία να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της είναι να παραμείνει σε λειτουργία.

 

Σε αυτό το ενδεχόμενο, και με την συνδρομή των Eurobank, Alpha Bank, που υποστηρίζουν το εγχείρημα, ένας λειτουργικός Bαράγκης με έσοδα θα μπορέσει να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων των προμηθευτών (600 χιλ.) και εξ’ ολοκλήρου τις οφειλές προς IKA, Eφορία κ.λπ. (1,8 εκ.).

 

Στην αντίθετη περίπτωση, είναι ζήτημα εάν οι πιστωτές θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το πολύ το 20% των οφειλόμενων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

 Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Σε ελληνικά χέρια πέρασε και πάλι «το τιμόνι» του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ), με τον...

Αυτοκίνητο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται  με την αγαπημένη του Mazda

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται με την αγαπημένη…

Η Mazda και ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς επιτέλους ξανασμίγουν ως φυσικό επακόλουθο της ιδιαίτερης...

Περιβάλλον

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Ένας μικροσκοπικός πολυκύτταρος οργανισμός επέστρεψε στη ζωή του αφού ήταν παγωμένος για 24.000 χρόνια στη Σιβηρία, σύμφωνα με...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.