Deal News Online

undefined

Daily Mirror ανακοίνωσε 550 απολύσεις

Ο όμιλος που κατέχει την βρεταννική εφημερίδα Daily Mirror και την Daily Express θα προχωρήσει σε μείωση 12% του εργατικού δυναμικού του, ως αποτέλεσμα της πτώσης τζίρου εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

 

Ο εκδοτικός όμιλος Reach, που διαθέτει επίσης την Daily Star, το περιοδικό OK και αρκετές περιφερειακές εφημερίδες, ανέφερε ότι συνολικά περίπου 550 άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους. Ο όμιλος, του οποίου οι πωλήσεις σημείωναν πτώση και το διάστημα πριν το lockdown, είδε τα έσοδα του να υποχωρούν σχεδόν κατά 30% το τελευταίο τρίμηνο έως τον Ιούνιο.

 

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 27,5%, τα έσοδα από την κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεών του κατά 29,5% και από τις διαδικτυακές εκδόσεις κατά 14,8%. Ο επικεφαλής του ομίλου, Jim Mullen, έριξε την ευθύνη στην πτώση της κυκλοφορίας και των διαφημιστικών εσόδων.

 

«Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτές και για να επιταχύνουμε τη στρατηγική μας, που εστιάζει στον πελάτη, ολοκληρώσαμε τα σχέδια για τη μετατροπή της επιχείρησής μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της εφαρμογής της» είπε ο Μάλεν.

 

«Δυστυχώς, αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν μια μείωση του εργατικού μας δυναμικού και θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που θα πληγούν αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο και με σεβασμό στη διάρκεια της επερχόμενης περιόδου των διαβουλεύσεων» σημείωσε.

 

Στόχος του ομίλου είναι μέσω των περικοπών και της αναδιάρθρωσης να εξοικονομήσει 35 εκατομμύρια λίρες. Με βάση ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, οι εκδοτικές δραστηριότητες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο θα συγκεντροποιηθούν, ενώ θα υπάρξει και μια απλούστερη διαχειριστική δομή.

 

Πριν προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια διαβούλευση 45 ημερών σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας.

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία σε μια μακρά σειρά καθόλου άσημων βρετανικών εταιρειών (όπως οι British Airways, Harrods, Airbus, EasyJet κ.α.) που προχωρούν σε περικοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.