Deal News Online

undefined

Tik Tok: Έξοδος από Χονγκ Κονγκ εντός ημερών

Ένα από τα δημοφιλέστερα στους νέους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει εντός ημερών από την αγορά του Χονγκ Κονγκ, διαμαρτυρόμενο με τον τρόπο αυτό για τον νόμο εθνικής ασφάλειας, που επέβαλε στην ημιαυτόνομη περιοχή το Πεκίνο.

 

«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του TikTok στο Χονγκ Κονγκ» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων το Facebook, το Twitter και η Google, «παγώνουν» την επεξεργασία κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών στην περιοχή.

Η εφαρμογή επεξεργασίας σύντομων video ανήκει στην κινέζικη ByteDance, αλλά είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για διεθνή απήχηση.

 

Το αντίστοιχό του στην ηπειρωτική Κίνα λέγεται Douyin, και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ByteDance δεν υπάρχουν επί της παρούσης σχέδια για είσοδο του Douyin στο Χονγκ Κονγκ.

 

Η εταιρεία, την οποία πλέον διοικεί ο Κέβιν Μάγιερ, πρώην στέλεχος της Disney, είχε αναφέρει στο παρελθόν πως τα δεδομένα των χρηστών δεν αποθηκεύονταν στην Κίνα. Επίσης, είχε τονίσει πως δεν θα συμμορφωνόταν σε αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης για λογοκρισία ή πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, ούτε ανέφερε να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

 

Ωστόσο, ο αμφιλεγόμενος νόμος περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ έδωσε στις κινεζικές αρχές νέες αρμοδιότητες, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την προστασία των δεδομένων των πολιτών. Η νομοθεσία τιμωρεί αυτό που η Κίνα περιγράφει γενικά ως απόσχιση, ανατροπή, τρομοκρατία και συμπαιγνία με ξένες δυνάμεις, μέχρι και με ισόβια κάθειρξη. Οι επικριτές του νόμου λένε ότι υπονομεύει τις ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ ως ημιαυτόνομηςπεριοχής, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου.

 

Facebook, WhatsApp, Twitter, Google και Telegram ανακοίνωσαν επίσης αυτήν την εβδομάδα ότι προβαίνουν σε «πάγωμα» της εξέτασης αιτημάτων για τις υπηρεσίες του μέχρι να αξιολογηθεί ο επίμαχος νόμος εθνικής ασφαλείας. Η Apple από πλευράς της, διευκρίνισε πως δεν δέχεται αιτήματα για υλικό χρηστών απευθείας από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ: Αντ'αυτού έχει ένα σύστημα όπου οι τοπικές αρχές υποβάλλουν αιτήματα στο πλαίσιο μιας νομικής συμφωνίας ΗΠΑ-Χονγκ Κονγκ.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η συγκεκριμένη απόφαση του Tik Tok για "πάγωμα" των δραστηριοτήτων του στην Κίναμοιάζει παράξενη, αλλά είναι στρατηγικής σημασίας. Η εταιρεία μάχεται να καταπολεμήσει τις υποψίες ότι λειτουργεί σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία ή υπό τον έλεγχο του Πεκίνου. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο το TikTok προσπαθεί να αλλάξει την παγκόσμια εικόνα του - και αυτή η κίνηση φαίνεται να είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.


Media

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

Τις νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του την επόμενη χρονιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Αθλητικά

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Τουρισμός

Σίφνος: Προώθηση της “γαλάζιας οικονομίας” στους νέους

Σίφνος: Προώθηση της “γαλάζιας οικονομίας” στους νέους

Τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρονται στον τομέα της "γαλάζιας οικονομίας" προωθεί ο Δήμος Σίφνου μέσω διαδικτυακής ενημέρωσης προς τους...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.