Deal News Online

undefined

Περιστέρης: Επενδυτική «δύναμη πυρός» 4 δισ. ευρώ

Οι προκλήσεις, τα στοιχήματα και οι ευκαιρίες της χώρας όπως τα αποκωδικοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου

 

Επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.

 

«Βάζουμε πλάτη και τώρα έχοντας δρομολογήσει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικής αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν την προσεχή πενταετία περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Χαρτογραφώντας» το επενδυτικό κλίμα της χώρας, ο κ Περιστέρης επεσήμανε ότι «Οι τομείς της καθαρής ενέργειας (κυρίως αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα), της αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση, των ενεργειακών υποδομών, ο τομέας του περιβάλλοντος και οι μεγάλες υποδομές έχουν υψηλό συντελεστή εγχώριας προστιθέμενης αξίας που ενίοτε ξεπερνά το 70%, αλλά κι έναν πολλαπλασιαστή που προσεγγίζει το 2, δηλαδή για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε αυτούς τους τομείς, στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν περίπου 2 ευρώ».

 

Σχολιάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διευθύνον σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται απέναντι σε μία τεράστια ευκαιρία αλλά και πολύ δύσκολη πρόκληση, δεδομένου ότι οι πόροι που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου, του νέου ΕΣΠΑ, κι άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων μαζί με την μόχλευση με ιδιωτικά κεφάλαια, αθροίζουν ένα πρωτοφανές πακέτο που ξεπερνά τα 60 διs. ευρώ.

 

«Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να αλλάξουμε σελίδα, να αφήσουμε πίσω την πολυετή κρίση και να διαμορφώσουμε ένα νέο σύγχρονο κράτος... η πρόκληση είναι πρωτοφανής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να απορροφήσουμε τεράστια ποσά μακριά από τις παθογένειες και τις μεθόδους του παρελθόντος. Θεωρούμε ότι κομβικό σημείο για την επιτυχία του πολύ δύσκολου αυτού εγχειρήματος θα είναι να δοθεί προτεραιότητα σε επενδύσεις με Μεγάλη Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία, που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και τις οικονομικές τις προεκτάσεις, ο κ Περιστέρης σημείωσε ότι όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα λόγω της πανδημίας, όσο πρωτόγνωρα κι αν είναι, θα φαντάζουν «μικρά» συγκρινόμενα με τις ολέθριες επιπτώσεις που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή, αν δεν κινηθούμε άμεσα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Αναφερόμενος στο εταιρικό ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ, είπε ότι πέρα από τη σημαντική επιτυχία που αποτελεί είναι και μια τεράστια ευθύνη για την ίδια την εταιρεία. «Εμπιστεύθηκαν στην εταιρεία 500 εκατ. ευρώ ιδιώτες επενδυτές από τις αποταμιεύσεις τους. Όπως κάναμε στο παρελθόν, αδιαλείπτως και για πολλές δεκαετίες, θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Τουρισμός

ΞΕΕ & ΚΑΠΕ συνεργάζονται για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης ξενοδοχείων

ΞΕΕ & ΚΑΠΕ συνεργάζονται για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης…

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.