Deal News Online

undefined

Αρχισαν οι αιτήσεις για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 17:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2020-21, σε 32 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους έως και τις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση

 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

 

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης. Πανελλαδικά λειτουργούν 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που προσφέρουν σπουδές σε 32 ειδικότητες.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ:

 

Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση.Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το 57% του συνόλου των αποφοίτων βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους σε χρονικό διάστημα έως και 12 μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις οι απόφοιτοι παραμένουν στις επιχειρήσεις στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

 

Οι ειδικότητες για το σχολικό έτος 2020-21 είναι οι εξής:

 

Αισθητικής ΤέχνηςΑργυροχρυσοχοΐαςΑρτοποιίας – ΖαχαροπλαστικήςΒοηθών Γενικής ΒρεφονηπιοκομίαςΒοηθών Γενικής ΝοσηλείαςΒοηθών ΦαρμακείουΓαλακτοκομίας – ΤυροκομίαςΓραφικών Τεχνών - ΕκτυπώσεωνΓραφικών Τεχνών – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης ΕντύπουΕγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών ΈργωνΚεραμικής − ΑγγειοπλαστικήςΚομμωτικής ΤέχνηςΜαγειρικής ΤέχνηςΜηχανοσυνθετών ΑεροσκαφώνΞενοδοχειακών ΕπιχειρήσεωνΞυλουργών – ΕπιπλοποιώνΤεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων ΥπολογιστώνΤεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)Τεχνιτών ΕργαλειομηχανώνΤεχνιτών Ναυπηγικής ΒιομηχανίαςΤεχνιτών ΑμαξωμάτωνΤεχνιτών Ηλεκτρολογικών ΕργασιώνΤεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων & Υπολογιστικών ΜονάδωνΤεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών ΕγκαταστάσεωνΤεχνιτών Μεταλλικών ΚατασκευώνΤεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων ΑυτοκινήτουΥπαλλήλων Διοικητικών ΚαθηκόντωνΥπαλλήλων Οικονομικών ΚαθηκόντωνΥφάσματος – ΈνδυσηςΦυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής ΤοπίουΩρολογοποιίας

 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr


protoselida

World Business

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της αγοράς

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της…

O Ολλανδός ζωγράφος και ο Banksy οδήγησαν τη δημοπρασία του Sotheby’s στα 192,7 εκατ. δολάρια

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.