Deal News Online

undefined

Θρίλερ με τη Brooks Brothers - το αίτημα για πτώχευση και οι αγοραστές

Θα μείνουν οι πρόεδροι χωρίς κοστούμια;

 

Στην τελετή ορκωμοσίας του, ο Donald Trump φορούσε ένα κοστούμι Brooks Brothers. Είναι μια «παράδοση» που δεν έχει σπάσει, κοντά 200 χρόνια τώρα. Όπως οι προκάτοχοί του, Barack Obama και Bill Clinton και όχι μόνο: Από το 1818 που ιδρύθηκε, οι 43 από τους 45 προέδρους των ΗΠΑ, από τον Ulysses S. Grant που ζήτησε από τη Brooks Brothers τις στολές του Ιππικού στον Αμερικανικό Εμφύλιο, στον Theodore Roosevelt τον Hoover, τον Arthur, τον Roosevelt, τον John F. Kennedy, Richard Nixon, Gerald Ford, George H. W. Bush. Ο Abraham Lincoln φόραγε ένα ειδικά σχεδιασμένο γι' αυτόν παλτό της φίρμας, όταν δολοφονήθηκε. Στο εσωτερικό του, είχε ραμμένη τη φράση "One nation, one destiny" (Ένα έθνος, ένας προορισμός). Ο προορισμός, ωστόσο, τώρα φαίνεται να... περιπλέκεται.

 

Τα τελευταία χρόνια, ο Ιταλός μεγιστάνας και γιος του ιδρυτή της Luxottica, Claudio del Vecchio (ο οποίος έχει αγοράσει το Brooks Brothers Group από το Marks & Spencer, το 2001) «γκρινιάζει» διαρκώς για το ότι τα αμερικανικά εργοστάσια του brand παράγουν μόνο ζημιές. Η πανδημία του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε το... δίκιο που είχε ο del Vecchio και επιτάχυνε τις άσχημες εξελίξεις για τη -συνδεδεμένη με τις Ηνωμένες Πολιτείες- μάρκα με σήμα το χρυσόμαλλο δέρας: Στις αρχές της εβδομάδας, διέρρευσε πως η Brooks Brothers ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτημα πτώχευσης στα αμερικανικά δικαστήρια, όπως και έκανε, τελικά. Αυτό, με τη σειρά του προκάλεσε έναν bidding war ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές της φίρμας.

 

Από τη μία λοιπόν, έχουμε την τεράστια φήμη της Brooks Brothers, και από την άλλη το γεγονός ότι είναι ζημιογόνα. Με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία να μιλούν για πωλήσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων από το 2017 και τις φετινές πωλήσεις να έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% λόγω της ύφεσης, τα πλέον αισιόδοξα σενάρια δείχνουν πως η εταιρία δεν θα καταφέρει να γυρίσει στην κερδοφορία πριν από το 2022. Δεν ήταν δα και μυστικό: Σχεδόν έναν χρονο τώρα, στην αγορά «σέρνονται» οι φήμες για την κακή οικονομική κατάσταση. Και, δεν είναι μυστικό ότι υπήρχαν προχωρημένες συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές. Άλλωστε, ο 63χρονος del Vechio έχει προσλάβει την επενδυτική τράπεζα P.J. Solomon, ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες πώλησης ή το σενάριο της χρεοκοπίας της.

 

Την κεφαλή της «κούρσας» ανάμεσα στους μνηστήρες, έχει πάρει η εταιρία Solitaire Partners. Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ότι η ιστορική εταιρία προτίμησε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης, με την Solitaire Partners να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για να υποβάλει την προσφορά της μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πτώχευσης. Μόνο που η διαρροή της πρόθεσης αυτής, έβαλε στο... παιχνίδι και άλλους «μνηστήρες» που βλέπουν με καλό μάτι την προσθήκη στο portfolio τους ενός από τα πλέον ιστορικά και prestigious brands του χώρου της ένδυσης στον πλανήτη.

 

Η εξέλιξη αυτή μάλλον μας καταδεικνύει ότι το προηγούμενο βήμα που είχε αποφασίσει να κάνει ο del Vechio, δηλαδή ο δανεισμός για τη σωτηρία της εταιρίας, απέτυχε. Τους τελευταίους μήνες, όπως έχει διαρρεύσει, ο CEΟ της βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση και να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της.

 

Και πώς θα εξελιχθεί τώρα το πράγμα; Προς το παρόν, η Brooks Brothers αρκείται μόνο να σχολιάσει (στο FOX Business) ότι «κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης, η Brooks Brothers διερευνά με συνέπεια διάφορες στρατηγικές επιλογές για να τοποθετήσει την εταιρία σε ανάπτυξη και επιτυχία. Η εταιρία δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει αυτή τη στιγμή».

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Ινφαντίνο: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όχι ευρωπαϊκή Super League

Ινφαντίνο: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όχι ευρωπαϊκή Super League

Ο Πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν ενδιαφέρεται για μια Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ, αλλά προσανατολίζεται...

Τεχνολογία

WIND: Μια δεκαετία εκστρατείας kids@safety

WIND: Μια δεκαετία εκστρατείας kids@safety

Μία δεκαετία υπεύθυνης πληροφόρησης για την ορθή χρήση του διαδικτύου «κλείνει» φέτος η ενημερωτική εκστρατεία Kids@safety...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.