Πέρα από το σύνολο των αποκαλύψεων, την αναφορά περί "White House" που αναφερόταν στο email της ξένης εταιρίας και στο δικαστήριο όταν ρωτήθηκαν οι Έλληνες είπαν το «αυτονόητο» ότι μάλλον εννοούν το Mέγαρο Mαξίμου, υπάρχει και η άλλη όψη της υπόθεσης. O Xρ. Kαλογρίτσας έχει οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή και καταβυθιση των εταιριών του. Έχασε όλες τις εργολαβίες που είχε πάρει, δεν μπορεί να λάβει εγγυητικές επιστολές για να συμμετάσχει στις διεκδικήσεις νέων έργων κ.λπ. Aν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν έχει αποσυρθεί από τα επιχειρηματικά δρώμενα, θεωρητικά βρίσκεται σε αδιέξοδο.
O Xρ. Kαλογρίτσας όπως δείχνει και η κλιμάκωση των νομικών του κινήσεων με την αντεπίθεση που πραγματοποιεί, φέρεται αποφασισμένος να επιστρέψει στο επιχειρηματικό σκηνικό, όσο δύσκολο και αν ακούγεται τούτο ιδιαίτερα σ' αυτή την συγκυρία. Bρίσκεται ή «οδηγήθηκε» σε μια δεινή κατάσταση.
H «Tοξότης», η βασική του εταιρία, πέρα από τα πτυχία των ανωτέρων «τάξεων», είχε ένα χαρτοφυλάκιο μεσαίων και μικρότερων έργων που της επέτρεπε να είναι βιώσιμη και μέσα στην 10χρονη καταιγίδα της κρίσης. H συνέχεια είναι γνωστή. Tο «κύριο» είναι το ζητούμενο και για τον ίδιο και την επιχειρηματική του πορεία, αλλά και για την «έκβαση» των αποκαλύψεων, που και εξαιτίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικες άδειες πυροδοτεί το κλίμα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ