Deal News Online

undefined

ΕΕΕ: Άμεση ανάγκη για εξομάλυνση των διαδικασιών επαναπατρισμού και αντικατάστασης των πληρωμάτων

Με την πανδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, ζωτικής σημασίας γεγονός παραμένει η ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία της διεθνούς ναυτιλίας, η οποία εξυπηρετεί το 80% των αναγκών του παγκόσμιου εμπορίου.

 

Προκειμένου όμως η ναυτιλία να εκπληρώνει τον ρόλο της οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να είναι σε θέση να επανδρώνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα  πλοία τους και να πραγματοποιούν τις απαραίτητες αλλαγές πληρωμάτων. Ωστόσο, μέχρι τώρα και παρά τις παρεμβάσεις των φορέων της διεθνούς ναυτιλίας και πολλών ναυτιλιακών χωρών μεταξύ των οποίων και της ελληνικής κυβέρνησης, οι ποικίλοι ισχύοντες περιορισμοί των μετακινήσεων ανά τον κόσμο εμποδίζουν τις αλλαγές των πληρωμάτων.

 

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών  από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την αναγκαιότητα οι έχοντες αρμοδιότητα διεθνώς να διευκολύνουν την απρόσκοπτη διακίνηση των ναυτικών ανά τον κόσμο με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια και την υγεία τους και ζήτησε να χαρακτηριστούν οι ναυτικοί «ουσιώδεις εργαζόμενοι» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελεύθερη μετακίνηση τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζει την πρόσφατη κοινή διακήρυξη 13 χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδος με την οποία αναγνωρίζεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο η αναγκαιότητα ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος εναλλαγής των πληρωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης δήλωσε: «Εκπροσωπώντας την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια που αποτελεί το 20% της διεθνούς ναυτιλίας, νιώθω την υποχρέωση για μία ακόμη φορά να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές όλων των χωρών που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη και να ζητήσω να διευκολύνουν, με την υιοθέτηση ρεαλιστικών και πρακτικών διαδικασιών, τις ναυτιλιακές εταιρείες να  πραγματοποιούν απρόσκοπτα τις απαραίτητες αλλαγές πληρωμάτων. Οι ναυτικοί μας, η ψυχή των πλοίων μας,  όλη αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο στάθηκαν σαν αληθινοί ήρωες της θάλασσας, στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τώρα είναι η ώρα των κυβερνήσεων να παρέμβουν, για να γυρίσουν οι ναυτικοί ασφαλείς στα σπίτια τους και άλλοι συνάδελφοί τους να αναλάβουν να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους».


World Business

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον…

Κατά 7,2 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας...

Media

Το εμβόλιο της Astra Zeneca έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με χαμηλότερη δόση

Το εμβόλιο της Astra Zeneca έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα…

Το κεφάλι τους «ξύνουν» πολλοί επιστήμονες προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ενθαρρυντικά αλλά μάλλον ασυνήθιστα αποτελέσματα...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Περιβάλλον

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Ίχνη μικροπλαστικών βρέθηκαν κοντά στην κορυφή του Όρους Έβερεστ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη μελέτηπου δημοσιοποιήθηκε την...

Τουρισμός

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 που τέθηκαν σε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.