Deal News Online

undefined

Θεοχάρης: Η κρίση του μπορεί να αξιοποιηθεί για μετάβαση σε πιο βιώσιμη οικονομία

Προτεραιότητες για επενδύσεις στον τουρισμό είναι οι ψηφιακές δεξιότητες και η υιοθέτηση βιώσιμων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

 

Σε παρέμβασή του σε τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα «Το Μέλλον του Τουρισμού στην Ατζέντα του 2030: Καινοτομία και Βιωσιμότητα ως η νέα Κανονικότητα», ο κ. Θεοχάρης μίλησε για την ευκαιρία που αναδύεται μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε. «Η αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 μπορεί να αξιοποιηθεί για μια βαθιά, συστημική μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, η οποία θα λειτουργεί προς όφελος όλων. Για την ανθρωπότητα, αλλά και για το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη μας» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

 

Ο κ. Θεοχάρης εξήρε επίσης το πόσο σημαντική είναι η συλλογική προσπάθεια επίτευξης των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως τους έχουν θέσει από κοινού ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και εξειδικεύοντας στη συνέχεια περιέγραψε το όραμα του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού το οποίο έχει δύο κατευθύνσεις, «να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους Στόχους της Ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030. Και να προχωρήσει στην καθιέρωση του εθνικού συστήματος αξιολόγησης ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο της προσπάθειας της επίτευξής τους».

 

Αναφερόμενο στους τομείς προτεραιότητας, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «οι τομείς προτεραιότητας για επενδύσεις στον εθνικό τουρισμό είναι οι ψηφιακές δεξιότητες, όπως και η υιοθέτηση βιώσιμων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης. Εργαζόμαστε εντατικά για την αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, ενώ επιδιώκουμε τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση της διαχείρισης δεδομένων. Η μεγάλη πρόκληση του άμεσου μέλλοντος αφορά σαφώς στην ψηφιακή και περιβαλλοντική μετάβαση. Οι τουριστικές δραστηριότητες θα πρέπει να αναπτύσσονται σε ευθυγράμμιση με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030».

 

Τελειώνοντας την παρέμβάση του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στους κύριους άξονες τους οποίους έχει θέσει το υπουργείο Τουρισμού σε σχέση με τη μετάβαση στη βιώσιμη προσέγγιση της οικονομίας, όπως τους η επένδυση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και η ενίσχυση της ζήτησης, αλλά στις δράσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού, όπως τα προγράμματα «SYN-ERGASIA» και «Τουρισμός Για Όλους», φορολογικές εκπτώσεις και voucher, την εφαρμογή «Visit Greece», την καμπάνια «Destination Greece Health First» κά.


protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.