Deal News Online

undefined

Lamda Development: Ισχυρή εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στο ομολογιακό

«Εντυπωσιακή υπερκάλυψη με τεράστια συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών... Η έκδοση έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού» σημείωσε ο CEO της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου

 

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών στην έκδοση του ομολογιακού της Lamda Development, το επιτόκιο του οποίου έκλεισε στο 3,45%, με υπερκάλυψη 1,95 φορά, δείχνοντας την εμπιστοσύνη στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι προσφορές για το ομόλογο ανέρχονται σε 650 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 320 εκατ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες επενδυτές κάλυψαν την έκδοση 1 φορά και οι θεσμικοί προσέφεραν τα υπόλοιπα κεφάλαια.

 

«Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια» σημείωσε μετά το αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου.

 

Με τα κεφάλαια των 320 εκατ. η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την πρώτη φάση των σχεδίων της για το Ελληνικό, ενώ η αποπληρωμή του ομολόγου μεταξύ άλλων θα συνδεθεί και με τις πωλήσεις 400 εκατ. ευρώ σε αξία κατοικιών και άλλων ακινήτων.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €320 εκατ., αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε Ελληνικό Ομόλογο. Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην Εταιρεία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους €650 εκατ.» δήλωσε ο κ Αθανασίου.

 

Συγκεκριμένα όπως έχει ανακοινωθεί από το ενημερωτικό δελτίο, τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για τις εξής ενέργειες:

 

–ποσό 81 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί άμεσα για την αποπληρωμή του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εκδότριας ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους 89,1 εκατ. ευρώ. Ακολούθως, εντός διετίας θα διατεθούν:

 

–100 εκατ. ευρώ στην Ελληνικό Α.Ε. μέσω ενδο-ομιλικού δανείου διάρκειας έως 2 ετών. Μετά την αποπληρωμή του θα παραμείνει διαθέσιμο για τη μερική κάλυψη τραπεζικής εγγυητικής επιστολής ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία λήγει μετά την αποπεράτωση της κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου που εκτιμάται σε 5 έτη προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Lamda Development για τυχόν υπερβάσεις κόστους. Όπως και για τη κάλυψη τυχόν μειωμένων προσόδων από πωλήσεις ή/και εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του έργου.

 

–63 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και εκτιμώμενη μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 72.000 τ.μ., καθώς και στην ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εκτιμώμενης δόμησης περίπου 30.000 τ.μ. στο χερσαίο χώρο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά

 

Τέλος, εντός τριετίας 43,8 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, τόκων και χρηματοοικονομικών εξόδων της Lamda και 25 εκατ. ευρώ σε νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων.

 

Η διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Σύμβουλοι Έκδοσης είναι η Τράπεζα Eurobank και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ συντονιστές κύριοι ανάδοχοι οι Τράπεζα Eurobank, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROXX Χρηματιστηριακή, ALPHA BANK και Εθνική Τράπεζα.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.