Αθλητικά

Ιταλία: Μελετάται επιστροφή οπαδών από Σεπτέμβριο

Η Ιταλία θα προσπαθήσει να επιτρέψει την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα για ποδοσφαιρικούς αγώνες από τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού Vincenzo Spadafora.

 

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC) και τους αξιωματούχους της χώρας για να επιτρέψουν την επανείσοδο των οπαδών στα γήπεδα μαζί με την έναρξη της σεζόν 2020-21. Βασικό μέλημα των αρχών είναι να βρουν πώς να διαχειριστούν τη ροή μέσα κι έξω από τα στάδια, σεβόμενοι παράλληλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

 

Οι δύο κορυφαίες κατηγορίες της Ιταλίας, οι Serie A και B, επανεκκίνησαν τον Ιούνιο κι όλοι οι αγώνες έχουν διεξαχθεί έως τώρα χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας της COVID-19. Υπήρχε μια ελπίδα σε οπαδούς ότι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο γήπεδο στις αρχές Αυγούστου, στο τέλος της φετινής σεζόν, η οποία όμως διαψεύσθηκε.

 

«Για το άνοιγμα των σταδίων πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσεκτική γραμμή που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Σπανταφόρα. «Δουλεύουμε σκληρά με την ομοσπονδία και τη Λίγκα, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο, στην αρχή της νέας σεζόν, να υπάρχει τρόπος να ανοίξουν ξανά τα στάδια στο κοινό», συμπλήρωσε.

 

Αυτό που ανησυχεί κυρίως τον Σπανταφόρα είναι η διαχείριση της ροής των οπαδών κατά την είσοδο/έξοδο. "Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύς χώρος στα γήπεδα", δήλωσε, "αλλά θεωρείται πολύ επικίνδυνη η διαχείριση της εισροής και της εκροής τεράστιου αριθμού ατόμων με τουςαπαραίτητους ελέγχους στην είσοδο."

 

«Ο κίνδυνος θα ήταν να επιτρέψουμε σε 10.000 ή 12.000 θεατές να εισέλθουν στο ίδιο μέρος. Θα ήταν απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε αυτήν τη ροή», κατέληξε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή