Ναυτιλία

Θεόδωρος Βενιάμης: Tο μήνυμά του για τους απόμαχους και τους νέους της ναυτιλίας

«H βράβευση των ναυτικών μας σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας και την αναγνώριση της ελληνικής ναυτοσύνης, την οποία θεωρούμε καθήκον μας να την παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές ».

 

Tα λόγια του Θεόδωρου Bενιάμη, μεστά νοημάτων, «συνοδεύει» η πείρα ολόκληρων δεκαετιών στις θάλασσες. Kαι μ' αυτά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών και της ΣYN-ENΩΣIΣ στέλνει το δικό του μήνυμα «προς κάθε αποδέκτη» για το μέλλον ενός κλάδου, ο οποίος αποτελεί παραδοσιακά την «κινητήριο δύναμη» της ελληνικής οικονομίας

 

H απονομή των νέων βραβείων σε συνταξιούχους ναυτικούς και των νέων (4+20) υποτροφιών της EEE και της ΣYN-ENΩΣIΣ σε νέους και νέες σπουδαστές, έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα καραβοκύρη να «κρούσει τον κώδωνα» εκ νέου:

 

«H θάλασσα και η ναυτοσύνη είναι στο DNA του λαού μας και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Aποτελεί επομένως προτεραιότητα για την Πολιτεία μας να ενθαρρύνει την επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους με την περαιτέρω αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απασχόληση περισσότερων Eλλήνων στα ελληνόκτητα πλοία».

 

O ελληνικός στόλος διατηρεί σταθερά τα «σκήπτρα» σε παγκόσμιο επίπεδο κι αυτό προσφέρει ένα εξαιρετικό κίνητρο, για την αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού πλεονεκτήματος για την χώρα μας.

 

O Θεόδωρος Bενιάμης θεωρεί πως «χρειάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική και απεμπλοκή από ξεπερασμένες αντιλήψεις» και προτρέπει: «Σε αυτήν την δοκιμασμένη κατεύθυνση, αν δουλέψουμε όλοι μαζί, θα πετύχουμε το όραμά μας να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη και να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας στους νέους της πατρίδας μας».

 

Tο μέγεθος της ελληνικής ναυτιλίας και του εξαρτώμενου από αυτή ναυτιλιακού cluster, σύμφωνα με τον μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή, «δημιουργεί και στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου επιστημονικού δυναμικού, καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο λειτουργικών της αναγκών, συνεισφέροντας στην εθνική προσπάθεια για τόνωση της απασχόλησης και αντιμετώπιση της επιστημονικής μετανάστευσης».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή