Αθλητικά

Πυγμαχία: Απολογισμός του ΣΕΠ για πέρυσι

Σε έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική δράση του κατά το έτος 2019 προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας, με το έτος 2020 να λείπει από την καταμέτρηση, λόγω της αγωνιστικής απραξίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.

 

Τα αριθμητικά στοιχεία που προκύπτουν κι επιβεβαιώνονται μέσα από τα δεδομένα της διεθνούς πλατφόρμας boxrec δείχνουν ότι 58 πυγμάχοι Έλληνες και ξένοι αγωνίστηκαν σε 29 αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας σε ελληνικό έδαφος υπό την αιγίδα του ΣΕΠ σε 9 διοργανώσεις. Επίσης 6 νέοι διοργανωτές ξεκίνησαν το 2019 τη συνεργασία τους με το ΣΕΠ (Λευτέρης Καπώνης, Στέλιος Πολίτης, Στέφανος Αποστολάκης, Ηλίας Παυλίδης κ.α.) και συνεχίστηκε η επιτυχημένη συνεργασία με τις διοργανώσεις του Γιώργου Σαριδάκη.

 

Στο δυναμικό του ΣΕΠ εντάχθηκαν 21 νέοι επαγγελματίες πυγμάχοι, 12 νέοι προπονητές και 10 νέοι διαιτητές. 17 φορές οι Έλληνες επαγγελματίες αγωνίστηκαν στο εξωτερικό με αξιοσημείωτη στιγμή τη συμμετοχή του Τζεμάλ Χουσεΐνογλου στη διοργάνωση matchroom boxing. Κάποιες από τις χώρες που αγωνίστηκαν οι 17 επαγγελματίες είναι η Ιταλία, η Λετονία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, η Ελβετία κ.α. Τέλος, 21 ξένοι πυγμάχοι αγωνίστηκαν σε ελληνικό έδαφος.

 

Πολλοί από αυτούς τους παραπάνω αγώνες μεταδόθηκαν από ελεύθερα και συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια (open, nova, cosmote κ.α.) ελληνικά και διεθνή. Άλλωστε ο ΣΕΠ είχε προγραμματίσει για τις 23 Μαΐου 2020 ένα μεγάλο event που θα προβαλλόταν από την cosmote αλλά και πολλά ακόμα events που ήταν προγραμματισμένα μες στο 2020 εντός κι εκτός Ελλάδος αλλά αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

 

Επισημαίνεται επίσης ότι σχεδόν όλοι οι πυγμάχοι πραγματοποίησαν πανάκριβες ιατρικές εξετάσεις μέσω του ΣΕΠ με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομείων ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ κι Ευαγγελισμός. Οι γιατροί που δουλεύουν για να είναι ασφαλείς και υγιείς οι Έλληνες επαγγελματίες είναι ο Γιάννης Καλλιάτσος και ο Νίκος Μαθιός.

 

«Αν και τα συγκεκριμένα νούμερα αφορούν μόνο το 2019, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα κι ευελπιστώ ότι τη νέα σεζόν θα είναι όλα καλύτερα και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι την επιτυχημένη πορεία της ελληνικής επαγγελματικής πυγμαχίας. Ευχαριστώ όλους τους πυγμάχους, προπονητές, διαιτητές, διοργανωτές, υποστηρικτές και χορηγούς αλλά και τους ανθρώπους που προαναφέρθηκαν που είναι δίπλα μου και εργάζονται αποτελεσματικά για την ανάπτυξη της επαγγελματικής πυγμαχίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠ κ. Γιώργος Στεφανόπουλος.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή