Αγορές

Ομόλογα: Σημαντικές μεταπτώσεις στη δευτερογενή αγορά Προτεινόμενο

Σημαντικές μεταπτώσεις εμφάνισε σήμερα η δευτερογενή αγορά ομολόγων, με τα ελληνικά ομόλογα να επιδίδονται σε «ράλι» μέχρι νωρίς το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια να εμφανίζουν πτώση τιμών.

 

Συγκεκριμένα τα ελληνικά ομόλογα μετά την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και της συμφωνίας που επετεύχθη τελικώς για το Ταμείο Ανάκαμψης επιδόθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης και μέχρι νωρίς το μεσημέρι σε ένα μίνι «ράλι».

 

Να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο Ταμείο η χώρα μας μπορεί να απορροφήσει έως περίπου 31 δισ. ευρώ.

 

Η είδηση για την έκδοση τουρκικής Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου φαίνεται πώς άσκησαν πιέσεις, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι οποίες προκάλεσαν πτώση των τιμών και άνοδο των αποδόσεων.

 

Στο 1,29% η απόδοση του 10ετους

 

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετους ομολόγου από το 1,08% που είχε υποχωρήσει νωρίς το μεσημέρι, έφθασε το 1,29% το απόγευμα.

 

Καταγράφηκαν συναλλαγές 92 εκατ. ευρώ

 

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 92 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 36 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,10% από 1,15%, έναντι 0,45% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,55% από 1,62% χθες.

 

Ενισχύεται το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος

 

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ, με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κυμαίνεται νωρίς το απόγευμα στο 1,1490 δολ. από το επίπεδο του 1,1448 δολ. που άνοιξε η αγορά.

 

Η μεγάλη άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, αποδίδεται την επιτυχή έκβαση της Συνόδου Κορυφής.

 

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1443 δολ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή