"Πατάει πόδι" στην Ρωσία η αμερικανική Pepsico

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην εξαγορά του ρωσικού ομίλου Wimm-Bill-Dann, που δραστηριοποιείται στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, από την αμερικανική εταιρεία Pepsico, που θα είναι και η μεγαλύτερη εξαγορά που θα πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρία στο εξωτερικό.

 

Η Pepsico προτίθεται να υλοποιήσει "μακροπρόθεσμα προγράμματα ανάπτυξης της Wimm-Bill-Dann", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής επενδύσεων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιτάρ-Τας. Η Pepsico έχει ανακοινώσει την πρόθεση να επενδύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (750 εκατομμύρια Ευρώ) στο πλαίσιο πενταετούς πλάνου ανάπτυξης της ρωσικής εταιρίας και δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Η εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ρωσικής εταιρίας θα κοστίσει στην Pepsico 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και θα επιτρέψει στον αμερικανικό όμιλο να καταλάβει ηγετική θέση στη ρωσική αγορά.

 

Θετικά για την εξαγορά της ρωσικής εταιρίας από την Pepsico εκφράσθηκε χθες και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατά των μονοπωλίων, Ιγκόρ Αρτέμιεφ. "Αντιμετωπίζουμε θετικά αυτή την εξαγορά. Νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο", δήλωσε ο Αρτέμιεφ στο πρακτορείο Ιντερφαξ.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.