Διαδίκτυο: Απάτες με... φούντες!

Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο στοίχισε περίπου 114 δισεκατομμύρια δολάρια, και έπληξε 431 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο το 2010, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από μια εταιρία που κατασκευάζει λογισμικό προστασίας από ιούς των υπολογιστών.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Symantec- 74 εκατομμύρια Αμερικανοί έπεσαν πέρυσι θύματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, προκαλώντας συνολικά άμεσες οικονομικές ζημιές ύψους 32 δισ. δολαρίων.

 

Στην Κίνα, το κόστος εκτιμάται πως ανήλθε σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια, στη Βραζιλία σε 15 δισ., και στην Ινδία σε 4 δισ. δολάρια.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των ερωτηθέντων ενηλίκων χρηστών του Διαδικτύου έχουν πέσει στη ζωή τους θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ένα ποσοστό που αυξάνεται έως και σε 85% στην Κίνα και σε 84% στη Νότια Αφρική.

 

Η μελέτη υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη ανάπτυξη των εγκλημάτων του είδους στα κινητά τηλέφωνα. "Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη από όσο φαντάζονται οι άνθρωποι", δήλωσε ο Άνταμ Πάλμερ, σύμβουλος Διαδικτυακής ασφάλειας στην εταιρεία.

 

"Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο αριθμός των ενηλίκων που ερωτήθηκαν για τη μελέτη για τα θύματα εγκληματικών πράξεων στον κυβερνοχώρο, είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των θυμάτων εγκληματικών πράξεων στην πραγματική ζωή", τόνισε.

 

"Και όμως, λιγότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα ενός εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, από ό,τι ενός εγκλήματος στη φυσική ζωή", πρόσθεσε ο Πάλμερ.

 

Η μελέτη, που έγινε σε δείγμα 20.000 ανθρώπων σε 24 χώρες, διεξήχθη τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2011 και καλύπτει τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.