Deal News Online

undefined

Σταϊκούρας: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων αναμένονται από το «Thess INTEC»

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

 

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς "Thess INTEC"» το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αποτελεί ένα έργο που «αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήδη, από την πρώτη πενταετία λειτουργίας του».

 

Τα παραπάνω τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

 

Εκεί είχε σειρά επαφών με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

 

Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών

 

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, ακόμα και μέσα στην κρίση του κορονοϊού, καθώς επίσης και η πρόοδος κομβικών για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή έργων και πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης.

 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών, μαζί με τον κ. Καράογλου και την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Ευθυμιάδη και ενημερώθηκαν για την πρόοδο του έργου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς "Thess INTEC". Πρόσφατη απόδειξη η παραχώρηση του οικοπέδου των 761 στρεμμάτων από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Επιπροσθέτως, τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών επιτάχυναν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, την εγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο. Με τις εξελίξεις αυτές, ουσιαστικά, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου. Ενός έργου ιδιαιτέρως σημαντικού, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κύτταρο συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αναμένεται επίσης να προσελκύσει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήδη, από την πρώτη πενταετία λειτουργίας του».

 

Συνάντηση με το ΔΣ του ΣΒΕ

 

Ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας τα οποία έχει λάβει η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο βιομηχανικός τομέας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

 

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Οικονομικών, «μέσα στην κρίση στηρίξαμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και αναλάβαμε και στοχευμένες πρωτοβουλίες για να ενισχύσουμε κλάδους και γεωγραφικές περιοχές που δέχθηκαν ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία. Μεταξύ άλλων, επιλύσαμε το χρονίζον πρόβλημα της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ εργοδοτικού κόστους 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους και αναγνωρίζοντας την κεφαλαιώδη σημασία της δραστηριοποίησής τους σε περιοχές κοντά στα σύνορα της χώρας».

 

Προχωράει ο σχεδιασμός για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ

 

Ο κ. Σταϊκούρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνοντας στα γραφεία της Helexpo-ΔΕΘ Α.Ε., όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρίας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρό της, κ. Αναστάσιο Τζήκα σχετικά με τη διοργάνωση της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και σχετικά με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.

 

«Η 85η ΔΕΘ θα είναι μια διαφορετική έκθεση, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για μια άρτια και ασφαλή για εκθέτες, εργαζόμενους και επισκέπτες διοργάνωση. Μια διοργάνωση που θα μπορέσει να στείλει το μήνυμα για τη δυναμική επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αξιοποιώντας το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα είναι εφέτος η Γερμανία, η οποία βρίσκεται και στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πέρα από την προετοιμασία της επικείμενης ΔΕΘ, πολύ σημαντικό είναι ότι προχωρά, εντός χρονοδιαγράμματος, ο σχεδιασμός για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου. Πρόκειται για ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ένα έργο που θα αναβαθμίσει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς εκθεσιακού κέντρου και θα δώσει νέα πνοή στην πόλη».


Media

SZ: Αμφίβολη η επανεκλογή Ερντογάν

SZ: Αμφίβολη η επανεκλογή Ερντογάν

Ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε στο κάσρο της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, η οποίας...

Αθλητικά

 Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

Με κορωνοϊό ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι…

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό...

Τουρισμός

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το 2021

Γερμανία: Ψηφιακά η τουριστική έκθεση ΙΤΒ και το…

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Διεθνής Έκθεση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.